Ko plaća večeru – Duda ili Željko?

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko plaća večeru – Duda ili Željko?

Željko Obradović je češće bio u prilici da se raduje, nego da tuguje. Ali, da ume da se nosi i sa porazom pokazao je i ovaj put.
– Čestitam Olimpijakosu, zasluženo je pobedio – bile su prve Obradovićeve reči na konferenciji za novianre.
U osvrtu na meč istakao je:
– Poslednja tri minuta Pirejci su igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << vrlo pametno kako u odbrani, tako i napadu. I pobedili su. Imali smo 74, oni 73 napada, ali smo šutirali vrlo loše. Jedan od razloga našeg slabog šuta za dva poena je protivnikova dobra odbrana jedan na jedan, kao i na niskom postu. Drugi je naša nervoza. Nismo bili dovoljno strpljivi u čitanju odbrane i izboru šuta.
Zastao je da bi prevodilac preveo njegove reči na grčki, potom nastavio:
– Odbrana je u najvećem broju situacija bila dobra, ali smo u važnim trenucima primili jeftine koševe. U poslednja dva minuta dozvolili smo rivalu da poentira iz dva laka ulaza. Tim sa našim iskustvom mora da reaguje sasvim drugačije nego što smo učinili. Uveren sam da će nam ova utakmica mnogo pomoći, za jednako važne mečeva koji su pred nama u sledećih mesec dana – rekao je Obradović.
Više razloga za zodovoljstvo imao je njegov kolega i kum Dušan Ivković. Trener Olimpijakosa se kratko osvrnuo dešavanjima na terenu:
– Bilo nam je vrlo značajno da pobedimo zbog psihologije. Po meni, ključna su bila poslednja dva minuta prvog poluvremena u kojima je moj tim shvatio da može do pobede.
Uputio je Ivković i kritiku, istakavši da ne shvata toliko promašaja za tri poena, jer kad šut ne ide logično je da igrači kvaliteta Olimpijakosovih potraže bolja rešenja.
– Igrali smo timski, a iz takve igre Nesterović i Vasilopulos su se izdvojili kao najbolji – zaključio je obraćanje Ivković, dodajući da Kešelj nije igrao zbog povrede.
Konferencija za novinare završila se pitanjem ko će platiti večeru – pobednik ili poraženi. Ivković je predstavnike sedme sile ostavio bez pikanterije:
– Pre samo nekoliko dana u kući Obradovića bila je slava Sveti Stefan na kojoj smo se svi okupili.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.