Ko o čemu, Pele o Mesiju

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko o čemu, Pele o Mesiju

I dok sportska javnost, ili njen najveći deo, nema dileme da je Lionel Mesi, u najmanju ruku, na putu da postane najbolji fudbaler svih vremena, neretko se čuje glas koji protivureči svima. Nažalost, on dolazi od samoproklamovanog kralja fudbala Brazilca Pelea, koji kao da pokušava serijom svojih tragikomičnih izjava i prognoza da podrije sav legat koji je ostao iza njega kao aktinog igrača.

Edson Arantes do Nasimento Pele je bio, bez ikakve dileme, jedan od najboljih fudbalera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta svih vremena. Bio je najbolji fudbaler svog vremena bez sumnje. Nažalost, izjavama kojima pokušava da skrene pažnju javnosti, sada već godinama unazad, podriva svoj autoritet više nego bilo ko od njegovih kritičara.

"Danas svi govore o Mesiju. Međutim, da bi postao najbolji svih vremena, Messi najprije mora postati bolji igrač od Neymara. Razlika između njih dvojice jest u tome da je Argentinac iskusniji", najnoviji je biser nekada naširoko poštovanog Pelea.

Pele je na konferenciji za novinare povodom stogodišnjice Santosa spomenuo, kako je već običaj, i „večitog rivala" Maradonu.

„Vi uvek govorite da sam ja Maradonin rival, ali to nije istina. Ja to nikada nisam bio. On je bio sjajan ofanzivni vezni", nije propustio priliku Pele da „pecne" Maradonu.

Ispadi samoproklamovanog kralja fudbala nisu se na tome zaustavili.

"Znate li zašto Brazil nema olimpijsku zlatnu medalju? Kada sam počeo igrati bilo mi je 16 godina, a u to doba profesionalci nisu smjeli prisustvovati na Igrama. Brazil nema olimpijsko zlato jer ja nikada nisam zaigrao", uveren je Pele.

Brazil će ove godine predstavljati dvojac iz Santosa Nejmar i Ganzo, što Brazil čini jednim od najvećih favorita turnira. Pele će morati, na drugoj strani, u što skorijem roku da nađe drugi način da se nađe u toliko željenoj žiži javnosti, neki koji ne uključuje nebulozne i neprimerene izjave.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.