Ko najviše gubi dok je sport u autu zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 30.Mar.2020, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko najviše gubi dok je sport "u autu" zbog koronavirusa

Olimpijske igre su odložene, kao i (skoro) svako takmičenje na svetu. Španska "Marka" je računala ko će najviše novca izgubiti zbog krize sa koronavirusom.
Sport je na globalnom nivou, zbog krize izazvane koronavirusom, na velikim finansijskim gubicima, a samo bi troškovi zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju mogli da premaše 10 milijardi evra, piše španska Marka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U slučaju definitivnog odlaganja fudbalskih takmičenja ove sezone, najviše bi izgubila engleska Premijer liga – čak 1,2 milijarde evra od televizijskih prava.
Slede španska La Liga sa 938 miliona, nemačka Bundesliga sa 740 i italijanska Serija A sa 641 milion evra.
Procenjeni troškovi otkazivanja trka Formule 1 trenutno su 107 miliona evra, a Moto GP trka 57 miliona, prenosi portal CDM.
Kada su američki sportovi u pitanju, MLB liga u bejzbolu mogla bi izgubiti čak 2,1 milijardu evra, NFL liga američkog fudbala 1,2 milijarde, NHL takmičenje hokeja na ledu 986 miliona, a NBA košarkaška liga 916 miliona.
Španski list navodi da samo najveća košarkaška NBA zvezda Lebron Džejms za svaku neodigranu utakmicu u dresu Los Anđeles lejkersa gubi 366.315 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA SVAKU NEODIGRANU UTAKMICU KOŠARKAŠ NBA GUBI 366.000 EVRA Sport trpi velike finansijske gubitke zbog odlaganja sezone

Izvor: Blic, 30.Mar.2020

Sport je na globalnom nivou zbog krize izazvane virusom korona na velikim finansijskim gubicima, a samo bi troškovi zbog odlaganja Olimpijade u Tokiju mogli da premaše 10 milijardi evra, piše španski sportski list "Marka".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.