Ko je režimski klub? VIDEO

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 14:35

"Ko je režimski klub?" VIDEO

Nastavlja da bukti "rat" između dva najveća španska kluba – Real Madrida i Barselone.

U stilu na koji smo mi navikli kada su u pitanju prepucavanja beogradskih "večitih" i španski "El klasiko" je prevazišao okvire sportskog terena.

Već nedeljama se međusobno "prozivaju" raznim javnim izjavama i objavama.

A sukob je kulminirao nakon što su u javnost izašli podaci da je Barselona uplatila 7,5 miliona evra na račun firme prvog čoveka sudijske komisije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Real je službenim saopštenjem reagovao na to izrazivši zabrinutost, ali sad je sve otišlo mnogo dalje.

Prvi čovek Barse Đoan Laporta je pre nekoliko dana održao pres konferenciju na kojoj je odbio bilo kakve optužbe da je Barselona podmićivala suce, a posebno se okomio na Real.

"Posebno se želim obratiti klubu koji nas optužuje u ovom slučaju. Klubu koji tvrdi da je sportski oštećen. Klubu koji je uvek bio i jest favorizovan sudijskim odlukama, dakle, ne samo u istoriji nego i danas. Koji je oduvek bio režimski klub, najbliži političkom i ekonomskom centru moći. Taj klub je Real Madrid.

Ne smemo zaboraviti da su sedam decenija predsednici sudijske organizacije bili bivši članovi, igrači i zvaničnici Reala. Tokom 70 godina bivši članovi, igrači i zvaničnici Reala odlučivali su ko će suditi tom klubu, a neretko su to radili čak i dok su još obavljali funkcije u Realu.

I onda takav klub ima obraza da iskorači i izjaviti da je oštećen. I to čime, najuspešnijom erom u istoriji Barselone. Suđenje koje nam sledi služiće tome da demaskira neverovatno ciničan Real", grmeo je Laporta.

Realovi navijači tražili su od svog kluba da reaguje, ali verovatno ni oni sami nisu očekivali ono što je Real uradio.

"Kraljevski klub" je na društvenim mrežama objavio video Laportinih izjava i onda upitao: "Ko je režimski klub?"

Usledio je snimak otvaranja Nou Kampa, koje je odradio Hose Solis Ruis, prvi čovek zloglasnog fašističkog diktatora Fransiska Franka, koji je često dovođen u vezu sa Realom.

U videu stoji da je tokom Frankovog režima Barselona triput spasena od bankrota i da je Barsa imenovala Franka za počasnog člana kluba.

Na stranu Barse, očekivano, stali su katalonski mediji pa je tako "Mundo Deportivo" preneo tekst iz drugog katalonskog medija "La Vangardije".

U tom tekstu je popisano deset šefova sudijske organizacije od 1911. do 1990. godine koji su bili ili bivši igrači, ili treneri, ili članovi Real Madrida.



"Laporta je 1990. godine imao samo 28 godina i bio je navijač Barselone. Danas zna o čemu govori jer je tada svojim očima gledao i patio zato što sudije pomažu Real Madridu",
stoji u tekstu "Mundo Deportiva", koji tvrdi da su Realove optužbe da je Barsa bila režimski Frankov klub besmislene.

Devet kola pre kraja tekuće sezone Barselona ima 11 bodova više od Real Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUKTI RAT IZMEĐU REALA I BARSE: Oglasio se i Laporta! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2023

Žestoko u Španiji Nastavlja da bukti „rat“ između dva najveća španska kluba – Real Madrida i Barselone. U stilu na koji smo mi navikli kada su u pitanju prepucavanja beogradskih „večitih“ i španski „El klasiko“ je prevazišao okvire sportskog terena. Već nedeljama se međusobno...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.