Ko je novi Klopov Brazilac: Odigrao meč i za Real

Izvor: Mondo, 30.Maj.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je novi Klopov Brazilac: Odigrao meč i za Real

Liverpul je "otvorio" pijacu velikom kupovinom u Francuskoj. Novajlija vicešampiona Evrope ne tako davno bio je član "kraljevskog kluba".

Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle

Liverpul je 12 meseci pregovarao, ubeđivao rukovodstvo Monaka i pre dva dana ipak uspeo.

Defanzivni univerzalac Fabinjo (24) postao je prvo pojačanje kluba sa Enfilda, plaćeno 50 miliona evra.

Iako je Brazilac dugo na najvišoj sceni i iako je dres "kneževa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nosio čak pet godina, prvi put je postao poznat široj javnosti kao fudbaler Real Madrida.

Doduše, u opremi "kraljevskog kluba" odigrao je samo jedan meč, u maju 2013. protiv Malage.

Nekadašnji đak Fluminensea proveo je tu godinu na Bernabeuu kao pozajmljeni igrač Rio Avea, ali nije zadovoljio Žozea Murinja, pa je posle 12 meseci nastupa za "B" tim Reala (30 utakmica) vraćen portugalskom klubu.

Istog leta ponudu pozajmice u Portugal je poslao i Monako i Rio Ave je prihvatio. Fabinjo je za 12 meseci među "kneževima" zadovoljio i narednog leta ponovo došao u istom statusu na Azurnu obalu. Te sezone bio je još uspešniji, dao je gol za plasman u nokaut fazu Lige šampiona i "zaradio" sebi transfer u Francusku.

Nastupajući za Monako, Fabinjo je odigrao čak 232 utakmice, postigao 31 gol i 21 put asistirao, "pokrivajući" pozicije defanzivnog veziste, a po potrebi i beka.

Klop ga je dugo "merkao" i iskoristio šansu da ga dovede. Nema sumnje da će Brazilac biti veliko pojačanje za ekipu ambicioznog Nemca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.