Ko je kriv za neuspeh Orlova u Kini? Muta OBJASNIO!

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za neuspeh ''Orlova'' u Kini? Muta OBJASNIO!

Iskusni stručnjak bez okolišanja govorio o neostvarenim očekivanjima našeg nacionalnog tima u Kini.

Prošlo je mesec dana od završetka ''Mundobasketa'' u Kini, a reprezentacija Srbije je i dalje bez selektora posle odlaska Aleksandra Đorđevića i njegovog stručnog štaba sa klupe ''Orlova''.

Čak su i medijske spekulacije na tu temu utihnule, sva pažnja je nekako usmerena na početak klupske sezone.

Novi klupski angažman pronašao je i doskorašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pomoćnik selektora Miroslav ''Muta'' Nikolić, koji je preuzeo ekipu Vojvodine, ali je u razgovoru za ''Novosti'' napravio još jedan osvrt na peto mesto reprezentacije Srbije na minulom Svetskom prvenstvu.

I to je učinio potpuno otvoreno, bez traženja bilo kakvog alibija.





''Jeste. Nemamo šta da se krijemo. Prošli smo rezultatski loše. Očekivali smo više, bar neku od medalja, da ne kažem zlato. Jednostavno, igrači nisu izdržali pritisak.







Glavni kostur tima nije dobro odigrao u dve najvažnije utakmice. Tu smo pali. Ali, tako je u sportu, nekad se desi da jedan ili dva loša momenta naprave granicu između uspeha i neuspeha'', objašnjava Nikolić.

Usledilo je i pitanje o možda i pojedinačnoj krivici za neostvaren cilj u Kini, a popularni ''Muta'' je i tu bio direktan.



''Ko je kriv? Pa ako su stručnom štabu pripisivane velike zasluge za uspehe, a priznaćete, bilo ih je poslednjih godina, onda je pošteno da prihvatimo i najveći teret neuspeha, što smo na kraju, bez trunke dvoumljenja, i učinili.







Važno je da kao reprezentacija izvučemo pouke iz svega, da momci koji su igrali izvuku pouke. Pametni su oni, vredni, radni, talentovani, dali su veliki doprinos u prethodnim godinama, a imaju još mnogo toga da pruže'', zaključio je Nikolić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.