Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 23:00

Ko je gazda Rio de Žaneira? Flamengo juri treću vezanu titulu, Fluminense traži revanš

Prvi meč finala saveznog prvenstva Karioka na programu noćas na Marakani

Izgleda kao repriza, ali nije. Baš kao i prošle godine, Fluminense i Flamengo se vraćaju da odluče o tituli šampionata Karioka. Bez ikakve prednosti bilo koje strane, dva najuspešnija tima u saveznom prvenstvu Rio de Žaneira igraju prvu utakmicu finala ove nedelje na Marakani, i odlučuju o trofeju. Dok crveno-crni traže treći uzastopni trofej, Trikolori pokušavaju da završe devetogodišnji post >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez osvajanja krune u državi (02.05).

Uprkos tome što je Fluzau prioritet bio prethodni duel u Kopa Libertadores, Fluminense ne želi da propusti još jednu priliku da prigrli srebrninu. Od velike četvorke, on je taj koji je najduže bez titule, osvojene 2012. godine. Dakle, za razliku od polufinala protiv Portugeze, trener Rožer Mačado sada će na teren da izađe sa maksimalnom snagom.

02.05: (4,10) Fluminense (3,45) Flamengo (1,82)

Flamengo se bori za 37. prvenstvo u svojoj istoriji. Poput rivala i tim Rožerija Senija dao je prednost Superkupu, Kopa Libertadores i šampionat Karioka posmatrao praktično kao laboratoriju i samo je tri puta koristio najjači tim, protiv Bangua, Madureire i Vaska. Došlo je vreme da se na teren ponovo stave najbolji.

Usred maratona, Rodžer Mačado je imao samo jedan trening sa kompletnom ekipom za pripremu meča. Biće ovo četvrti duel Fluminensea u samo devet dana, a iako već predstojećeg utorka igra odlučujući duel u borbi za plasman u osminu finala elitnog takmičenja Južne Amerike protiv Juniora iz Barankilje na Marakani, najavljeno je da će svi nosioci noćas na teren.

Sa druge strane, Flamengo na teren ulazi sa gotovo svim onima iz idealne formacije Rožeria Senija. Oporavljeni od mišićnih problema,

Rodrigo Kajo i Žerson su dostupni i nastavljaju sa radom. Tako je samo Dijego Alves, koji je u završnoj fazi lečenja fibroze, glavna žrtva.

Fluminense je lišen usluga Luana Freitasa, Jurija i Hadsona, dok su pod znakom pitanja Velington i Bobadilja. U međuvremenu, Flamengo ne može da računa na Dijega Alvesa, Renea, Cezara i Tijaga Maja, a neizvestan je Žoao Gomes.

BRAZIL, KARIOKA - FINALE (PRVI MEČ)

Nedelja

02.05: (4,10) Fluminense (3,45) Flamengo (1,82)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.