Ko će prvi do Rikarda Rodrigeza?

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će prvi do Rikarda Rodrigeza?

Volfzburg se pomirio, tri kluba među potencijalnim kupcima

Kao što je i najavljeno, Rikardo Rodrigez ovog leta napušta Volfzburg. Jedan od najboljih levih bekova današnjice je doneo odluku da posle četiri godine ode iz grada Folksvagena.

Volfzburgov sportski direktor Klaus Alofs je u izjavi za lokalne medije još jednom potvrdio da Švajcarac odlazi iz kluba i da su svi svesni toga.

“Rikardo nas je obavestio da njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << planovi nisu vezani za budućnbost u Volfzburgu, ali preživećemo i to”, istakao je Alofs.

Rodrigez je i u prethodna dva prelazna roka bio među najtraženijim igračima na svojoj poziciji u Evropi i ovako nešto se i očekivalo. Volfzbug je do sada odolevao pritiscima iz Real Madrida i Mančester Junajteda, ali sada mora da se pomiri sa prodajom za 25.000.000 evra koliko iznosi Rodrigezova otkupna klauzula.

Među kandidatima za dovođenje švajcarskog reprezentativca se pominju ti kluba: Arsenal, Real Madrid i Roma. Arsen Venger razmišlja o dovođenju Rodrigeza jer nije zadovoljan Gibsom i Monrealom. Real Madrid takođe traži pojačanje na toj poziciji iako ima Marsela, a prva meta je David Alaba. Tek kada Bajern i defintivno ohladi sve nade Kraljevića, oni bi mogli da krenu po Rodrigeza.

Na kraju, tu je i Roma koja u svakom prelaznom rokmu menja bekovski par. Rešenje za desnu aut-liniju je Gregori van der Vil, a želja za levu su Rodrigez i Mario Rui iz Empolija. S obzirom će klub napustiti oba leva beka iz prethodne sezone Lukas Dinj i Brazilac Emerson, nije čudo što Roma pokušava dovede i Ruija i Rodrigeza. Portugalac iz Empolija je praktično sve dogovorio, Švajcarac je nedavno istakao da bi najviše voleo da igra i živi u Italiji, pa bi i taj faktor mogao da odluči.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.