Ko će biti najbolji strelac Lige nacija, nema boljeg od Mitra? Ko može da ga ugrozi?

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će biti najbolji strelac Lige nacija, nema boljeg od Mitra? Ko može da ga ugrozi?

Zanimljiv je pogled i na listu strelaca Lige nacija, u samoj završnici grupne faze takmičenja.

Reprezentacija Srbije juče je na našem najvećem stadionu savladala Crnu Goru sa 2:1, a napadač ''Orlova'' Aleksandar Mitrović nastavio je svoju golgetersku seriju u ovom takmičenju.

On je protiv ''Sokolova'' u 32. minutu duplirao prednost našeg tima, za vođstvo od 2:0, a samo šest minutra kasnije je propustio idealnu priliku da sa bele tačke dodatno uveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svoj golgeterski bilans.

Ovako, ostao je na pet postignutih golova u pet odigranih mečeva (dva protiv Rumunije u Beogradu, dva protiv Crne Gore u Podgorici, i još jedan protiv Crnogoraca u Beogradu).

Sa tim učinkom najbolji je strelac Lige C, a prvi pratioci su mu Mugoša iz Crne Gore, Finac Puki, Mađar Salai sa po tri pogotka.

Ako pogledamo i preostale tri lige (A, B i D), ni tamo nema boljeg strelca od Mitrovića. U Ligi A prvi strelac je Belgijanac Romelu Lukaku sa 4 pogotka, u Ligi B to je Edin Džeko sa 3 gola, a jedini koji je dostigao Mitrovićev učinak je reprezentativac Jermenije Jura Movsisjan, sa pet golova u Ligi D, od toga četiri je postigao protiv Gibraltara...

Srbinju do kraja grupne faze očekuje još duel sa Litvanijom (utorak, 20:45h) u Humskoj, idealna prilika da popularni Mitar dodatno popravi svoj golgeterski učinak u ovom takmičenju.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.