Ko bi rekao? Fortuna PRVA srušila Dortmund

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko bi rekao? Fortuna PRVA srušila Dortmund

Malo ko je mogao očekivati da će tim iz Diseldorfa naneti prvi poraz Borusiji Dortmund u Bundesligi. Ali, to se dogodilo...

U Bundesligi nema više timova koji nisu doživeli poraz.

Tek u 16. kolu, Borusija iz Dortmunda "upisala" je prvi neuspeh, i to na gostovanju Fortuni iz Diseldorfa, koja je do pre samo par kola bila čvrsto zakucana za dno tabele.

Ipak, tim koji je pre mesec dana iznenadio Bajern u Minhenu i remizirao 3:3, u utorak je pred svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igračima odigrao još jedan fenomenalan meč i na pleća bacio velikog favorita.

FORTUNA - BORUSIJA DORTMUND 2:1 (1:0)

Očekivano, duel u Diseldorfu počeo je atacima gostiju, koji su preko Marka Rojsa zatresli mrežu Fortune, ali je gol poništen, s obzirom da je Kristijan Pulišić zasmetao golmanu Mihaelu Rensingu.

A onda, sve se okrenulo u korist domaćina, koji je sredinom prvog poluvremena stekao prednost.

Dodi Lukebakio istrčao je sam pred Romana Burkija i problema u realizaciji nije bilo - 1:0.

U 38. minutu Takaši Usami je imao priliku da zapečati sudbinu rivala, ali usamljen, sa svega par metara, nije uspeo da pogodi, već je istakao kandidaturu za najveći promašaj ne samo kola, već i dosadašnjeg dela sezone.

Večerašnji trijumf Fortune bio je prvi za tim iz Diseldorfa u duelima sa Borusijom Dortmund još od 1997. godine.

A pola sata nakon super-promašaja, možda i gol sezone!

Ono što nije uspeo Japanac, jeste Žan Cimer. Maestralno je, nakon baš Usamijeve asistecije, pogodio iskosa suprotni ugao Burkijevog gola, za pomalo neverovatnih 2:0.

Foto: Guliver/Getty Images/Maja Hitij

Ako je iko mogao da "oživi" Borusiju, onda je to prvi strelac lige Pako Alkaser, koji je, 12. golom u sezoni, deset minuta pre kraja uspeo da prepolovi zaostatak.

Ali, žestoka ofanziva gostiju u finišu nije donela rezultat. Znalački se Fortuna odbranila i napravila veliko iznenađenje, možda i najveće do sada u ovogdišnjem prvenstvu.

Sasim zasluženo.

Prednost Borusije tako se istopila u odnosu na imenjaka iz Menhengladbaha, koji je ranije danas bez većih problema savladao Nirnberg 2:0.

Pročitajte sve rezultate 16. kola Bundesa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.