Klupsko SP u košarci od 2010. godine

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klupsko SP u košarci od 2010. godine

Svetsko klupsko prvenstvo u košarci startovaće 2010. godine. Međunarodna košarkaška federacija najavila je da će organizovati SP u oktobru 2010. godine, a trebalo bi da učestvuje osam ekipa.

Na turniru će učestvovati prvak Evrope, šampioni Afrike, Azije i Južne Amerike, najbolji tim Okeanije, kao i finalisti mečeva Evrope i obe Amerike. Osmi tim biće domaćin turnira.

"Bilo je nekih pregovora sa NBA", rekao je portparol Fibe Markos Bertla i dodao "Organizovaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetsko klupsko prvenstvo i onda prostudirati sitaciju, kako bismo pozvali NBA šampiona na drugi turnir".

Prvom klupskom prvaku sveta pripašće nagrada od milion dolara.

Na sastanku borda Fibe, iako je bilo najavljeno, na kraju nije bilo nijedne reči o eventulanom prijemu Kosova u ovu međunardnu košarkašku organizaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetsko klupsko prvenstvo bez NBA timova?

Izvor: Mondo, 08.Dec.2008, 18:37

'Bilo je nekih pregovora sa NBA', rekao je portparol FIBA Markos Beltra. Trebalo bi da učestvuje osam timova, od kojih će dva biti finalisti Evrolige. NBA ekipe možda od 2011. godine

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.