Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 17:51

Klubovi iz Emirata na Marakani: Mete su Suma, Katai, Asano, Degenek, Ben...

Dolazak potvrdio i francuski Tuluz

Rano je kada je reč o planovima vezanim za letnji prelazni rok. Tim pre što pandemija virusa korona ne jenjava, i što brojni klubovi na svim meridijanima kubure sa zatvaranjem budžeta i finansijama. Ipak, jasno je da će pojedini igrači Crvene zvezde i Partizana odigrati poslednji večiti derbi, i da bi ta činjenica trebalo da im bude dodatni motiv.

Nije nikakva novost ako kažemo da evropski klubovi, kada dolaze u Srbiju, vide >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladost kao osnovni parametar. Upravo je vanserijski talenat prodao Filipa Stevanovića u Mančester Siti, kao nekoliko godina ranije braću Ilić iz Crvene zvezde. Sličnih primera ima još... Jasno je da brojni klubovi sa Starog kontinenta na radaru drže bonus igrače poput Nemanje Jovića, odnosno Željka Gavrića i Veljka Nikolića (Sveta Marković već ima ugovor sa Olimpijakosom).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, nekoliko klubova iz Emirata je najavilo dolazak na sutrašnji 164. večiti derbi. Njima su u fokusu igrači koji odmah treba da im donesu kvalitet i bolje rezultate. Dakle, oni iskusniji.

Prva asocijacija su svakako Sejduba Suma i Aleksandar Katai. Prvi je odavno u fokusu klubova iz Azije, mada se u završenom zimskom prelaznom roku pominjala i Amerika kao potencijala destinacija. Na kraju je afrički kreator igre ostao u Beogradu i nastavio sa odličnim partijama. Ove sezone je u prvenstvu postigao pet golova uz 10 asistencija. Nekoliko puta je Suma bio fatalan za Crvenu zvezdu. I ako zbog pravila o bonus igračima ne dobije šansu u startnoj postavi, Suma će biti džoker Aleksandra Stanojevića. Dakle, imaće mogućnost da se dokaže.

Baš kao i Aleksandar Katai. Zbog bolesti krvi Zvezdin mađioničar je propustio tri meseca takmičarskog fudbala. Ali i pored toga ima impozantne brojke. Na 28 zvaničnih mečeva postigao je 15 golova i upisao osam asistencija. Ima čvrst ugovor sa crveno-belima, i mnogi na Marakani ga vide kao osnovnog aduta u predstojećim evropskim kvalifikacijama... Međutim, reč je momku koji je već zašao u četvrtu deceniju života. Mnogo malera ga je pratilo kroz karijeru, i negde je zaslužio da naplati sjajne tehničke mogućnosti.

Takođe, klubovima iz Emirata mogli bi da budu zanimljivi Miloš Degenek i El Fardu Ben, momci o čijoj se prodaji priča svaki prelazni rok, kao i Takuma Asano.

Dolazak na Marakanu je potvrdio i francuski Tuluz.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.