Klubovi bez licence

Izvor: RTS, 20.Apr.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klubovi bez licence

Iz Fudbalskog saveza Srbije obavestili su da nijedan klub Jelen Superlige, koji je podneo prijavu za dobijanje licence za takmičenje u Evropi, ne ispunjava ni minimum kriterijuma. Bez licence je tako ostalo deset klubova, uključujući i "večite rivale". Klubovi imaju pravo na žalbu.

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku kojom je utvrđeno da nijedan klub Jelen Superlige ne ispunjava uslove, čak ni minimum istih, za dobijanje licence za takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Evropi naredne sezone.

Komisija je razmatrala izveštaje koje su klubovi Superlige dostavili po pitanju ispunjenja zahteva za dobijanje licence za takmičenje u evropskim takmičenjima u narednoj, sezoni 2012/2013, a na donetu odluku klubovi mogu da ulože žalbu.

Prijave za dobijanje licence podneli su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Radnički iz Kragujevca, Jagodina, Spartak Zlatibor Voda, OFK Beograd, Javor, Borac Čačak i Sloboda Point Sevojno.

"Kao i najčešće u prethodnom periodu, osnovni nedostaci i problemi se javljaju u domenu ispunjavanja finansijskih kriterijuma. Slučaj Slobode Point Sevojno je specifičan, jer predstavnici užičkog kluba do sednice Komisije za licenciranje nisu dostavili nijedan dokument potreban na osnovu Pravilnika o licenciranju, osim svojevremeno podnesene prijave za dobijanje licence", navodi se u saopštenju.

Svi navedeni klubovi koji na sednici nisu dobili licencu imaju pravo na žalbu drugostepenom organu Saveza, koju mogu da podnesu u roku od pet dana od dobijanja odluke prvostepenog organa. Prilikom žalbe, potrebno je da dostave sve dokaze o ispunjenju navedenih kriterijuma.

Krajnji rok za održavanje sednice drugostepenog organa je 25. maj 2012.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.