Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 23:36

Klub Amerika krči put do prvog mesta i privilegovanog statusa u plej-ofu

Lider u 14. kolu meksičke Aperture dočekuje Santos Lagunu

Bliži se kraj ligaškog dela meksičke Aperture, ulazi šampionat u samu završnicu. Neke stvari postaju mnogo jasnije... Sva je prilika da će Klub Amerika biti jedan od četiri tima koja kasnije startuju u plej-ofu – prve četiri ekipe kreću od četvrtfinala – ali se zato vodi velika bitka za preostala tri mesta.

Cilj Klub Amerike nije samo da izbegne veći broj utakmica u plej-ofu, a samim tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i neke nagazne mine, već i da kao prva uđe u doigravanje. Ne samo jer bi na papiru dobila slabijeg rivala – što uopšte ne morada znači da bitako i bilo, jer pravila nema – već i zbog činjenice da su poslednja dva prvaka Meksika, Leon i Kruz Azul, završavala regularni deo prvenstva na prvom mestu.

Klub Amerika označena je kao jedan od favorita da se okiti šampionskim zvanjem u Aperturi, i na dobrom je putu da opravda to zvanje. Imala je mini-krizu Klub Amerika, ali ju je prevazišla i u malom derbiju sa Santos Lagunom može da se učvrsti na prvoj poziciji.

Štucaju prvi pratioci lidera, prosipaju bodove, dele ih i šakom i kapom, pa ne čudi što je Klub Amerika nekako uvek za dva ili tri koraka ispred. Atlas i Monterej su se uz Toluku pozicionirali tik iza vodećeg tima.

__________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

__________________________

Tim Satijaga Solarija posle Atlasa ima najčvršću odbranu. Nije kapitulirala na prethodne dve utakmice – Klub Amerika uzela meru Pumasu i Atletiko San Luisu – a ako se priča proširi, jedino je Pačuka uspela da zatrese mrežu lidera u poslednja četiri kola.

Pronašao je nekadašnji fudbaler Real Madrida dobitnu kombinaciju. Zatvorio je sve prilaze golu i Klub Amerika je ponovo počela da pobeđuje. Ali, ne uzda se Solari samo u golmana Giljerma Očou i defanzivce... Nema Klub Amerika izrazitog strelca, opasnost preti sa svih strana i golovi su plod timske igre. Postigao ih je Solarijev tim 17 – u tom parametru uspešnija samo tri tima u Meksiku – a Santos Lagunina odbrana redovno kapitulira.

Često se dueli Klub Amerike i Santos Lagune završavaju nerešenim ishodom. Od poslednjih 10 na četiri nije bilo pobednika, isto tolikoih je pripalo Klub Americi, dok je Santos Laguna upisala dva trijumfa.

MEKSIKO 1 - 14. KOLO

Sreda

00.00: (3.60) Keretaro (3.30) Monterej (2.00)

02.00: (1.65) Puebla (3.45) Mazatlan (5.40)

02.05: (1.75) Klub Amerika (3.45) Santos Laguna (4.60)

04.05: (2.55) Atlas (2.65) Kruz Azul (3.20)

Četvrtak

02.00: (1.60) Toluka (3.70) Nekaksa (5.40)

02.00: (2.05) Leon (3.30) Pumas (3.45)

04.00: (2.10) Tigres (3.10) Pačuka (3.50)

04.06: (2.60) Tihuana (2.95) Gvadalahara (2.80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.