Klopova potraga za pravim štoperom, pokušaj drugi! Dortmund glavna prepreka

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klopova potraga za pravim štoperom, pokušaj drugi! Dortmund glavna prepreka

U fokusu Manuel Akanđi

Prvo je procurela vest o interesovanju Borusije, ali klub iz Dortmunda sada je dobio platežno daleko sposobnijeg konkurenta. Independent objavljuje ekskluzivnu informaciju: i Liverpul je stao u red za Bazelovog štopera Manuela Akanđija!

Reč je o 22-godišnjem fudbaleru koji ove sezone blista u švajcarskom klubu. Istina, Bazel se više ne uobičajeno muči u prvenstvu, ali je prošao grupu u Ligi šampiona, usput savladavši i Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << junajted. Baš zato Bazel neće prodavati Akanđija pre kraja sezone, iako je jasno da su mu i sa njim u timu slabe šanse da izbaci Mančester Siti. Ali su i  mnogo veće da Jang Bojsu preotme prvo mesto na tabeli, a to deluje sasvim izvodljivo posle serije pobede kojom je zaostatak smanjen na svega dva boda.

Sportski direktor Borusije Mihael Cork se ipak upinje da ubedi upravu Bazela da se predomisli. Već tri puta je razgovarao sa kolegama iz Švajcarske, za sada mu ne uspeva. Liverpul je voljan da se strpi do leta. I jedni i drugi trpe ozbiljne kritike baš zato što nikako ne uspevaju da oforme odbranu koja će ulivati kakvu-takvu sigurnost.

Jirgen Klop je, doduše, gorući problem Redsa pokušao da reši samo jednom - dovođenjem Ragnara Klavana za 5.000.000 evra iz Augzburga. Svi ostali su na Enfild stigli pre nemačkog trenera. Pokušao je letos da “uhapsi” Virdžila Van Dajka, ali kada se saznalo za sastanak Klopa i Holanđanina u Blekupulu Sautempton je zapretio tužbom, pa se Liverpul izvinio i povukao.

Klop je tako ostao sa Klavanom, Dejanom Lovrenom i Đoelom Matipom na raspolaganju, pa je ove jeseni bilo trenutaka kada je zbog povreda morao da Emrea Džana i Žoržinja Vajnalduma spušta na štoperske pozicije.

Otud brzonogi Akanđi, već seniorski reprezentativac Švajcarske. Ugovor sa Bazelom mu ističe 2021. godine.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.