Klop: Žota će odsustvovati mesecima

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 22:33

Klop: Žota će odsustvovati mesecima

Napadač Liverula Diogo Žota neće moći da pomogne ekipi u nastavku sezone.

Najgore noćne more Jirgena Klopa su se obistinile, Portugalac se ozbiljnije povredio i pravo je pitanje kada će na teren.

Uoči utakmice sa Lutonom u Premijer ligi koja je na programu u sredu od 20.30 časova, kao i one za vikend, sa Čelsijem u finalu Liga kupa, Klop je potvrdio da ne može da računa Žotu, kako je rekao "mesecima".

"Kod Dioga Žote stvar je da neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da igra mesecima, a ne nedeljama. Ne mogu da kažem koliko ga neće biti čak i kada bih hteo. Tako je kako je. Kada nema igrača zbog povreda, nema smisla pričati o njima", kaže Klop.

Lider Premijer lige u susret na Enfildu ulazi sa popriličnim katalogom povređenih.

"Nije sjajno, voleo bih da kađem da nema problema, ali ih ipak ima. Nisu dostupni: Alison, povreda mišića, ne znam koliko dugo. Diogo Žota, problem sa kolenom, izostaje. Kurtis Džons, cevanica, problem sa ligamentom, ni on nije spreman. Ostali, to će biti na dnevnoj bazi. Problemi sa mišićima, videćemo kako ide", kaže Klop.

Problemi su tu ne završavaju.

"Aleksander-Arnold i Dominik Sobslai su na putu da se vrate, ali ne treniraju i nisu u konkurenciji. To je situacija. Kao što sam rekao prošlo put, ako je samo 11 zdravo, onda je to to i idemo sa tim. Ne volimo što je tako, oba leva beka su povređena, ali onda moramo da nađemo rešenje koje radi. Pre sezone nismo imali 'šesticu', ali smo i to sredili. Sve dok treniramo, dobro je, jer je svako dobar sa loptom", dodao je nemački stručnjak.

I pored brojnih problema smatra da Liverpul mora da nađe način da nastavi sa osvajanjem bodova.

"Idemo na sve, ima bar 5.000 načina da se pobedi. Morate da nađete samo jedan, posebno kod kuće gde generišemo dinamičnu igru, gde neki igrači mogu da pokažu najbolju verziju sebe", zaključio je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.