Klop: Velika utakmica, ali nisam siguran da odlučuje u trci za titulu

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 22:02

Klop: Velika utakmica, ali nisam siguran da odlučuje u trci za titulu

Trener Liverpula Jirgen Klop je izneo utiske pred derbi duel 28. kola Premijer lige.

Fudbaleri Mančester sitija gostuju na "Enfildu" u nedelju od 16 časova i 45 minuta.

Klop je imao reči hvale za svog kolegu Pepa Gvardiolu, kao i za ekipu Sitija.

"Nisam siguran koliko često treba da kažemo da poštujemo Siti. Pep je najbolji trener na svetu. Ima neverovatne igrače, najbolju ‘devetku’, Kevina de Brujnea koji će ući u istoriju sa Stivenom Džerardom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fil Foden je najbolji engleski igrač. Trent to razume, ali on je navijač Liverpula, nekada je stajao pored terena. Slogan ‘Ovo znači više’ za nas zaista znači više”, rekao je Klop i dodao:

"Pre dve godine je organizovana parada iako smo poraženi u Ligi šampiona i Premijer ligi. Recite mi koji bi grad još tako nešto uradio da izgleda kao da smo pobedili? Ovaj klub je poseban za nas. Prilično sam siguran da je i Trent pokazao poštovanje. Mančester Siti je godinama najuspešniji, možda i u Evropi. Po meni nema ničega loše u onome što je rekao. I dalje je dozvoljeno da mislimo šta hoćemo”.

Klop smatra da ovaj duel neće da utiče mnogo na trku za titulu, s obzirom da ima još dosta do kraja.

"Velika utakmica, ali da li je odlučujuća u trci za titulu? Nisam siguran. Još uvek je rano. Mislim da niko neće otvoriti šampanjac, kakav god rezultat da bude. Istina, imamo prednosti. Igramo protiv neverovatno jakog protivnika, ne krijemo da želimo pobedu, znamo i koliko će to biti teško. Veoma sam uzbuđen”.

Još jednom je pohvalio Gvardiolu za sav uspeh koji je postigao.

"Pogledajte koje je sve trofeje osvojio… Ali, ako ga pogledate sa strane, ponaša se kao da nije osvojio nijedan. Željan je, vidim to kada se suočim sa njim. Toliko različitih stvari je radio sa timovima koje je vodio tokom godina, uvek je igru bazirao na posedu, ali ponekad i dugim loptama. Ederson ispuca, a Aguero čeka… Teško je to braniti. Ponudio je toliko različitih stvari tokom godina. Za mene je on (Pep) izvanredan trener", rekao je Klop i dodao:

"Previše je detaljno da bih sada opisao zašto je on bolji. Ne mogu da kažem gde, ali možda postoje oblasti u kojima sam ja bolji, ne znam. Ne mogu sada da pravim razlike. Možda je to pitanje ukusa? Nekim ljudima se možda više dopada način na koji mi igramo. Volim ga, inače bih da nije tako igrao drugačije”, zaključio je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.