Klipersi plaćaju 250.000 dolara

Izvor: MVP.rs, 26.Avg.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi plaćaju 250.000 dolara

Zbog kršenja pravila Lige, tim iz El Eja je oštro kažnjen.

Kada su u pitanju ugovori za slobodne igrače, ovogodišnje leto je jedno od najzanimljivijih u NBA ligi. Veliki broj košarkaša je dobio velike sume novca, a jedan od njih je i DeAndre Džordan. Ipak, oko snažnog centra Klipersa se podigla posebna prašina. Naime, Džordan je prvo dogovorio saradnju sa Dalas Maveriksima, da bi u poslednjem trenutku promenio mišljenje i odlučio da ostane veran Klipersima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<

Liga je potom utvrdila da je prilikom razgovora sa Džordanom uprava Klipersa mladom centru nudila i dodatne beneficije ako ostane u El Eju. Beneficije koje nisu bile deo ugovora, već su to bili posebni finansijski uslovi sa trećom stranom. Takve stvari Liga striktno zabranjuje, pa su Klipersi kažnjeni sa 250.000 dolara. Kazna je mogla da bude mnogo veća da su sa takvom ponudom Klipersi uticali na odluku Džordana da promeni mišljenje i odustane od dogovora sa Dalasom. Ali, pošto je takva ponuda Klipersa usledila na samom početku dogovora sa košarkašem, pre nego što je on počeo pregovore sa Maveriksima, Liga je zaključila da to nisu bili razlozi koji su uticali na Džordana da na kraju promeni mišljenje i ostane veran Klipersima.

(foto: khansportsnews)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.