Klipa predstavio Grcima Zvezdin sistem

Izvor: Mondo, 16.Jan.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipa predstavio Grcima Zvezdin sistem

Koordinator mlađih kategorija crveno-belih učestvovao je na Internacionalnoj košarkaškoj klinici u Atini.

Slobodan Klipa, koji trenira kadetski tim Crvene zvezde i koordinira sve mlađe selekcije prvaka Srbije, vratio se iz Atine, gde je bio gost Udruženja trenera Grčke, na čelu sa legendarnim Panajotisom Janakisom.

Tamo je zajedno sa selektorom mlađih kategorija Francuske, Žanom Tupanom, kao predavač na košarkaškoj klinici predstavio sistem po kome crveno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rade sa talentovanim igračima i razvijaju ih do prelaska u seniore.

Tokom dvodnevnog programa govorio je o bazičnom napadu, razvoju individualne taktike i taktičkog razmišljanja kod mladih košarkaša.

"Panajotis Janakis, kao domaćin ovog događaja, ugostio nas je na sjajan način. To je velika čast za mene, ali i za Crvenu zvezdu, jer uvek ističem da je najvažniji sistem odakle dolazimo, koji je godinama građen i doneo je velike rezultate, kako u pravljenju seniorskih igrača, tako i kroz rezultatske uspehe koje Crvena zvezda postiže u svim uzrastima. Taj sistem je takav da deca dobijaju isključivo ono što svojim radom i treningom zasluže. To su prepoznali i u Grčkoj i potrudio sam se da njihovim trenerima predstavim naš sistem na najbolji mogući način", rekao je Klipa za zvanični klupski sajt.

On je bio predavač na klinici u Atini na predlog Zvezdinog šefa struke Milana Tomića.

Tom prilikom su kadeti crveno-belih pozvani da učestvuju na jakom turniru u Patri, a Olimpijakos izrazio želju da sve mlađe selekcije dva kluba odigraju prijateljske utakmice, čim se za to ukaže prilika.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.