Klementeu bolje, u sredu u Beogradu

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klementeu bolje, u sredu u Beogradu



Zdravstveno stanje selektora fudbalske reprezentacije Srbije Havijera Klementea primetno je bolje, pokazali su lekarski pregledi u bolnici u Bilbau, a preneo Fudbalski savez Srbije. Klemente će u toku dana biti pušten kući, a u Beograd će stići u sredu, kako bi bio uz reprezentaciju tokom priprema za utakmice sa Finskom i Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Španski trener je u četvrtak uveče doživeo nesreću vozeći bicikl i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pri tom polomio ključnu kost i četiri rebra, od kojih mu je jedno probušilo plućnu maramicu.

Povreda plućne maramice Klementeu ne dozvoljava da leti avionom, pa će španski trener na pripreme reprezentacije, koje počinju sutra u Kovilovu, doći automobilom.

Klemente će zajedno sa drugim pomoćnikom u stručnom štabu reprezentacije Srbije Simom Krunićem, koji će sutra otići u Bilbao,

u utorak krenuti za Beograd i automobilom preći 2.320 kilometara.

Brigu o zdravstvenom stanju Klementea u Beogradu preuzeće lekar srpske reprezentacije Dragoslav Djordjević.

Posle utakmice sa Finskom, koja će se igrati u subotu, 8. septembra, Klemente će se automobilom vratiti u Bilbao, a zatim produžiti do Lisabona gde će se četiri dana kasnije Srbija sastati sa Portugalom.

Reprezentacija Srbije je na osam dosadašnjih utakmica u kvalifikacionoj Grupi A osvojila 14 bodova, pet manje od vodeće Poljske, koja je odigrala meč više. Finska je na devet utakmica sakupila 17 bodova, a Portugal na osam mečeva 15.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.