Izvor: Blic, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klemente mi je rekao: 'Zvaću te'

Klemente mi je rekao: 'Zvaću te'

'Bomba Jankovića' - samo je jedan od naslova u španskim novinama koji su oslikali pobedonosni gol Majorke na gostovanju Betisu u Sevilji!

Znajući da će ga Havijer Klemente pozvati u reprezentaciju Srbije za prijateljski meč protiv Norveške 15. novembra na 'Marakani', bivši fudbaler Crvene zvezde je pružio možda i najbolju partiju u dresu španskog kluba.

- Sa selektorom sam se video pred meč sa Bilbaoom u Kupu Španije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Desetak minuta smo sedeli u klupskom restoranu i pričali na engleskom, i tada mi je Klemente najavio poziv u reprezentaciju. Rekao mi je da veruje u mene, bez obzira na to da li ću ja biti standardan u timu Majorke ili ne. Nema sumnje da me je njegov poziv dodatno motivisao na gostovanju u Sevilji - počeo je razgovor Boško Janković za 'Blic'.

Španske novine su pune reči hvale na vaš račun.

- Upravo sam dao intervju jednoj televiziji. Ogromni naslovi na današnjim sportskim stranicama mi svakako gode, ali i daju obavezu da pružim još više. Slobodno mogu reći da sam na vhuncu dosadašnje karijere i da mi je gol protiv Betisa podjednako drag kao i oni iz Zvezde.

Ko je gledao utakmicu, mogao je da konstatuje da je samo bilo pitanje minuta kada ćete zatresti mrežu.

- I ja sam osećao da gol visi u vazduhu. Znao sam da ću rešiti pobednika. Trener mi je dao slobodu, u smislu da izvodim sve prekide na utakmici, što mi je dovoljno da pokažem svoje umeće.

S obzirom na to da ste prošli period prilagođavanja, možemo li očekivati još bolji učinak u dresu Majorke?

- Počastvovan sam činjenicom da su me saigrači, treneri, čelnici kluba i navijači prihvatili onako kako se samo poželeti može. Osećam se kao zaštićeni medved. Pošto imam takav status, onda obećavam da ću nastaviti seriju dobrih igara.

Neki su sumnjali u vas prilikom odlaska u Španiju.

- Nevernih Toma uvek ima, ali bitno je da postoje i oni koji veruju u mene. Jedan Eto je preko Majorke došao do Barselone, a ja ću dati sve od sebe da krenem njegovim putem - poručio je Janković na kraju razgovora za naš list.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.