Klemente: Norveška šansa za mlade

Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klemente: "Norveška šansa za mlade"



Fudbaleri reprezentacije Srbije danas su u Kovilovu počeli pripreme za prijateljsku utakmicu sa Norveškom, koju će selektor Havijer Klemente, između ostalog, iskoristiti i za probu doskorašnjih članova mlade selekcije.

Priliku da nastupe u dresu seniorske reprezentacija na utakmici sa Norveškom mogli bi da dobiju Miloš Krasić, Boško Janković, Branislav Ivanović i Duško Tošić.

"Očekujem da oni pokažu da su s pravom tu gde jesu. Prilagođavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timu je mnogo bolje na prijateljskim, nego na zvaničnim utakmicama i zato će akcenat biti upravo na tome. Želim da vidim koliko mogu da nam pomognu", rekao je Klemente na konferenciji za novinare.

Klemente je veći deo konferencije govorio o dosadašnjem radu na funkciji selektora reprezentacije, sa kojom još nije doživeo poraz.

Srpska reprezentacija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. ostvarila tri pobede i jedan nerešen rezultat, i sa 10 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu grupe A.

"Naša pozicija je odlična. Činjenica da imamo 10 bodova garantuje nam miran rad, bez pritiska", rekao je španski trener.

Klemente je istakao da ga najviše raduje igra reprezentacije u odbrani, a da je napad i dalje najveći problem.

"Dopada mi se što ceo tim igra defanzivu, što ne znači da nema grešaka. Najveći problem je napad. Čini mi se da nam nedostaje sigurnost, koja za posledicu ima lošu realizaciju", dodao je on.

Srpski selektor je rekao i da njegov tim, kao i većina ostalih reprezentacija, dosta oscilira u igri.

"Igramo iz krajnosti u krajnost. Nekada potpuno dominiramo na terenu, a nekada se uopšte ne vidimo. Verujem, ipak, da sve to može da se popravi i da ova ekipa može da postane prilično ozbiljna", rekao je Klemente.

On je ocenio i da bi srpski fudbaleri morali da promene neke navike.

"Prvenstveno se to odnosi na opšte uverenje da su Srbi dobri tehničari. Potpuno se slažem sa tom ocenom, ali zato i želim da to vidim na terenu. Ne smemo, kao do sada, da lako gubimo lopte. To je veliki problem", rekao je on.

Španski trener se osvrnuo i na reprezentativce koji ne igraju konstantno u svojim klubovima ili nisu u zadovoljavajućoj formi.

Golman Vladimir Stojković ne brani u Nantu, "vezista" Ognjen Koroman je retko u sastavu Portsmuta, dok Aleksandar Trišović, prema rečima Klementea, u Crvenoj zvezdi igra loše, i to na drugačijoj poziciji od one koju ima u reprezentaciji.

"Ipak, kada moram da biram između dobrog igrača koji ne igra i slabijeg koji igra, uvek izaberem ovog dobrog", rekao je Klemente.

Klemente je dodao da i dalje računa na napadača Hamburgera Danijela Ljuboju, koga nije uvrstio u tim za duel sa Norveškom kako ne bi rizikovao da mu pogorša povredu prepona.

Srbija će Norvešku ugostiti u sredu u Beogradu, a utakmica na stadionu Crvene zvezde počeće u 20.15 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.