Klatenburg: Klop je licemer; Nemac: Nisam Ferguson, ne igram psihološke igre

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 11:41

Klatenburg: Klop je licemer; Nemac: Nisam Ferguson, ne igram psihološke igre

Bivši sudija u Premijer ligi, Mark Klatenburg, izazvao je dosta komentara u jednom od poslednjih intervjua datih u britanskim medijima.

Klatenburg, koji je poslednjih godina sudio u kineskoj Superligi, podigao je temperaturu posebno među navijačima Mančester junajteda i Liverpula uoči velikog derbija u nedelju.

On je izjavio kako Jirgen Klop pokušava da utiče na sudije uoči utakmice na "Enfildu" pričama oko toga kako je za Junajted svirano najviše penala.. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Klatenburg je rekao kako su sudije zaista dosudile najveći broj penala za tim sa "Old Traforda", ali i da Klop pričom o tome nastoji da utiče na sudije uoči utakmice koja može imati velikog značaja u borbi za titulu.

"Jirgen Klop zvuči kao licemer kada kaže da igrači Junajteda jedva čekaju da padnu i iznude kazneni udarac. To isto mođe da se kaže da rade i Salah i Mane. Mislim da još od Aleksa Fergusona nije postojao trener, koji želi da ima tako snažan uticaj na sudije. Prošle godine dok je Liverpul pobeđivao sve je bilo u redu, a sada je počeo da igra psihološke igre. Želi da stavi do znanja Pol Tirniju, koji će suditi derbi, šta od njega očekuje u nedelju“ izjavio je Klatenburg.

Klop je ubrzo reagovao na ove opaske Klatenburga.

"Nimalo nisam iznenađen što se moje reči komentarišu. To mnogo više govori o njemu nego o meni. Možda bi on u mojoj poziciji igrao neke psihološke igre. Ja nemam tu veštinu“, rekao je Klop.

Nemac je dodao da kada je pričao o penalima, nije imao na umu da utiče na ishod predstojećeg susreta sa večitim rivalom.

Nisam ja Aleks Ferguson, zaista nemam nikakve zadnje namere. Upitan sam direktno posle naše utakmice sa Sautemptonom i dao sam direktan odgovor. Tu statistiku za penale sam video pre meča sa Sautemptonom, još 4. januara. U tom trenutku nisam razmišljao o duelu sa Junajtedom“, zaključio je Klop.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.