Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 12:34

Klasiko straha

Standard i Anderleht ulaze u veliki derbi bez prava na grešku

Nemir, skepticizam i nespokoj. Sve to je prisutno uvek kada se sukobljavaju dva rivalska tima, koja gaje ogroman animozitet decenijama unazad. Ništa drugačije ni pred današnji dvoboj Standarda i Anderlehta, koji se suprotstavljaju u novom izdanju Klasika u belgijskom stilu. Samo što će ovo da bude okršaj koji veoma liči na Klasiko straha, jer obe ekipe nemaju pravo na kiks (13.30).

Deluje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << efekat novog trenera Mbajea Lejea već prošao. Posle četiri uzastopne pobede početkom januara, ekipa je skrenula na stranputicu. Najjednostavnije, Crveni nisu pobedili u šampionatu od pobede 24. januara protiv Šarlroa. Proteklog vikenda poraženi su od Varegema, i zato su pod pritiskom, jer do kraja ligaškog dela takmičenja je ostalo još šet kola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ovaj duel za sastav iz Liježa predstavlja ključnu utakmicu.

"U ovoj fazi takmičenja su sve utakmice važne. Preostaju samo finala, ali ovaj meč protiv Anderlehta ima poseban ukus. To je sastanak koji je uvek važan u očima navijača, a onda je to duel protiv direktnog konkurenta u borbi za Top 4. Stoga je presudna utakmica koja treba da sublimira igrače i omogući im da budu na visini zadatak", istakao je Leje.

Za derbi protiv briselskog rivala, Standard će i dalje biti uskraćen za usluge Nikole Raskina, standardnog veziste. Neizvestan je napadač Žoao Klaus, koji je preumoran posle napornog rasporeda.

Anderleht je u boljoj situaciji, jer ima dva boda više i željeni plasman u plej-of za titulu mu je na četiri koraka. Ali, kao i Standard, i Ljubičasti su upali u pakleni krug loših rezultata. Predvidljivi, gotovo bezopasni, puleni Vensana Kompanija nisu postigli gol na minula dva meča i pre nedelju dana su doživeli žalosni poraz od Kortrajka 0:2 pošto su posrnuli protiv Serkl Briža (0:0).

"Onoga dana kada budem govorio o igranju na bod, nećemo morati ni da raspravljamo o mojoj poziciji na čelu tima i moći ću odmah da se vratim kući. Nosio sam ovaj dres, i znam da je ovde bitna samo jedna reč, a to je - pobeda", uverava Kompani.

Teško gubitniku, koji bi definitivno mogao da se oprosti od najznačanijeg plej-ofa...

BELGIJA 1 - 28. KOLO

Petak

Šarlroa - Genk 1:2 (0:1)

/Golizade 53 - Onuaču 17pen, Todrdsvet 83/

Subota

Serkl Briž - Beveren 2:0 (1:0)

/Lopes 29, Denki 82/

Ostende - Mehelen 2:0 (1:0)

/Gej 27pen, Kapon 86/

Kortrajk - Varegem 1:2 (1:1)

/Palaversa 20 - Bruno 23pen, Čori 65/

Nedelja

13.30: (2,75) Standard (3,05) Anderleht (2,75)

16.00: (2,10) Beršot (3,45) Muskron (3,50)

18.15: (3,30) Gent (3,40) Klub Briž (2,20)

20.45: (2,35) Sint Trojden (3,35) Epen (3,05)

Ponedeljak

20.45: (3,60) Leven (3,45) Antverpen (2,05)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.