Klasa: Emeri sa 15 mečeva manje uzeo više bodova od Džerarda

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 22:15

Klasa: Emeri sa 15 mečeva manje uzeo više bodova od Džerarda

Doluka kluba iz Birmingema da smeni Džerarda i na njegovo mesto doevde Emerija moguće jedna od najboljih u skorijoj istoriji Vile

Ko zna - zna. A Unaj Emeri je, bez ikakve dileme, majstor svog zanata. Potvrdio je klasu u Španiji, uporedo se kitio trofejima u Evropi, potom u Francuskoj, a koliko ume, i koliki su njegovi trenerski kapaciteti pokazao je i sa Aston Vilom sa kojom čini prava mala čuda otkad je ekipu preuzeo od igračke legende Stivija Džerarda.

Sa pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Totenhema (2:1) Emeri je već prestigao svog prethodniak po broju osvojenih bodova sa 15 utakmia manje na svom kontu.

Džerard je vodio tim iz Birmingema na 38 utakmica i za to vreme osvojio 43 boda - dok je Emeriju na samo 23 utakmice uzeo 45 bodova!

Španac po bilansu bodova u samom vrhu Premijer lieg u drugom delu sezone, u kojem je Vila, zahvaljujući vođstvu koje ima sa klupe, stala u red odmah iza najuspešnijih klubova lige.

Sa čovekom koji je u karijeri četiri puta dizao pehar namenjen najboljem u Ligi Evrope (tri puta sa Seviljom, jednom sa Viljarealom), ovakav ishod nije nikakvo iznenađenje.

Aston Vila je trenutno na deobi šeste pozicije sa Totenhemom, na pet bodova iza Liverpula, nije predaleko ni Junajted, mada je odmakao dovoljno da ne strepi za plasman u Ligu šampiona. Kako bilo, iza protiče izuzetno berićetna sezona za Vilu posle koje je glavna maštarija svakog navijača ovog kluba - šta bi bilo da je Emeri bio tu od starta sezone.

Priliku za nešto više ekipa će imati naredne sezone. Sa trenerskim doktorom sve je moguće, baš sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.