Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 13:57

Klajvert ide u RB Lajpcig

Pozajmica s pravom otkupa...

Nije karakteristično za Nemce da toliko posluju u poslednjih 48 sati prelaznog roka. Bundesligaši su godinama unazad 99 odsto transfera završavali deset ili više dana pre zatvaranja pijace, međutim korona-kriza je očito poremetila je pedantne čelnike tamošnjih klubova.

Radi Bajern punom parom u poslednja dva dana, ali radi i RB Lajpcig, po mnogima najozbiljniji konkurent Bavarcima ove sezone u trci za titulu. Ako se tako nešto može >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reći za bilo koji nemački klub...

Kako javljaju mnogi relevantni izvori Bikovi su veoma blizu angažovanja Džastina Klajverta (19) iz Rome. Mlađani Holađanin nije impresionirao Rimljane otkako je stigao iz Ajaksa pre dve godine u transferu vrednom blizu 17.500.000 evra. Na 69 utakmica postigao je devet i namestio deset golova, međutim u Romi su očekivali više od sina čuvenog Patrika Klajverta.

Otuda se nisu mnogo opirali kada se pojavila mogućnost da ga pošalju na pozajmicu. RB Lajpcig pristao je da plati 1.500.000 evra za jednogodišnji zajam, a imaće i opciju otkupa ugovora na kraju sezone. Za sada se ne pominje visina eventualnog obeštećenja...

Džastin Klajvert trebalo bi da predstavlja opciju više za levo krilo, gde trenutno kao starter dejstvuje Emil Forsberg.

Valja podsetiti da je za Klajverta zainteresovana bila i Herta, ali Bikovi su odneli pobedu u toj trci. Lekarski pregledi zakazani su za ponedeljak.

Paralelno sa Klajvertom Lajpcig je na radaru imao i Tomu Lemara iz Atletiko Madrida, od kog je ipak morao da odustane jer se plata francuskog veziste nije uklapala u platni sistem koji neguju u tom klubu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.