Klajsters osvojila i Majami !

Izvor: B92, 03.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klajsters osvojila i Majami !



Belgijanka Kim Klajsters osvojila je turnir Nasdaq 100 u Majamiju i tako nastavila impresivnu seriju pobeda posle duge pauze prouzrokovane teškom povredom zgloba ruke.

21-godišnja Belgijanka savladala je u finalu Ruskinju Mariu Šarapovu sa 6-3 7-5 i tako osvojila i drugi turnir uzastopno posle Indijan Velsa, što je jedino pošlo za rukom legendarnoj Štefi Graf.

Klajsters je od povratka u februaru izgubila samo jedan meč, pre nego što je ušla u veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seriju.

U finalu je vidjena izjednačena igra, a obe teniserke izmenjale su "brejkove" u 5. i 6.gemu, da bi Klajsters osvojila gem na servis protivnice u sedmom gemu, kasnije konačno zadržala svoj servis za 5:3 i osvajila set. U drugom setu najveća uzbudjenja vidjena su u desetom gemu kada Klajsters nije uspela na svoj servis da završi meč pri rezultatu 5:4. Ipak, Belgijanka u dva navrata dolazi do brejk lopti u 11.gemu, dve je Šarapova spašavala, ali ne i treću za odlučujuću prednost, koju je Klajsters materijalizovala za konačnih 7:5 i veliki trijumf.

Finalni meč u Ki Biskejnu trajao je 99 minuta. Nekada najbolja teniserka sveta produžila je seriju pobeda na 14 mečeva, i očekuje je veliki skok pošto je tokom pauze pala sa prvog na 133. mesto svetske rang liste teniserki.

Titula u Ki Biskejnu je 23. turnir koji je Klajsters osvojila u karijeri.

U muškom finalu sastaju se Rože Federer i Španac Rafael Nadal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.