Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2020, 10:20

Klagenfurt hvata poslednji voz

Velika gužva u austrijskoj drugoj ligi gde četvrtog do poslednjeg mesta timove deli deset bodova nepunih deset kola pre kraja

Da je nastavio sa partijama iz jesenjeg dela sezone, Klagenfurt bi sada bio znatno bliži vrhu. Iako se nalaze na visokom drugom mestu, Lavovi su na velikih osam bodova zaostatka u odnosu na Rid, pa im u preostalih deset kola preostaje da se nadaju nekom “mračnom periodu“ lidera i dokopaju se promocije u austrijsku Bundesligu. I eto, već u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << post-korona kolu, prvi poklon je stigao. Rid je neočekivano poražen od “davljenika“ Gracera i sada Klagenfurtu preostaje “samo“ da trijumfuje protiv Linca (10.30), jer pitanje je koliko će ih još biti.

Klagenfurt je odradio jednu proveru sa drugoligašem Liferingom nedelju dana pred nastavak šampionata kada je slavio sa 2:0, što je bila samo uvertira pred pravu ludnicu u prethodnom kolu kada je posle preokreta savladan “fenjeraš“ Kapfenberg golom u nadoknadi.

Linc se s druge strane renutno nalazi u zoni ispadanja, s obzirom da je povratak obeležio ubedljivim porazom protiv drugog tima Austrije Beč, a tamo ga je gurnuo pomenuti Gracer trijnumfom nad Ridom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Klagenfurt je u poslednje vreme bio dosta uspešniji od Linca u međusobnim okršajima, slavio je na četiri od pet, a isti broj tih mečeva završavao se sa četiri ili više golova. Kako su obe ekipe ove sezone prilično efikasne – Klagenfurt 2,05 golova po utakmici, Linc 1,7 – izvesno je da će tako biti i ovog puta.

U večernjem terminu 21. kolo upotpunjuju Lifering i Floridsorfer (20.25). Domaćin u poslednje vreme beleži odlične rezultate – četiri pobede i dva poraza – zbog čega je izbio na šestu poziciju. Ipak, autrijska druga liga je poprilično izjednačena, izuzev vodeća dva tima, zbog čega Lifering od današnjeg protivnika koji je u zoni ispadanja deli sam šest bodova, pa je opstanak daleko od obezbeđenog. Gosti su sa druge strane u poslednjih devet prvenstvenih mečeva upisali samo jednu pobedu i u finiš sezone ulaze poljuljanog samopouzdanja. Najava boljih dana mogao bi da bude “iks“ u prethodnom kolu protiv četvrtoplasiranog Vorvartsa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Valja naglasiti da je Floridsdorfer neporažen na poslednja četiri meča sa Liferingom – tri pobede i remi – a na tri meča bilo je tri ili više golova.

AUSTRIJA 2 – 21. KOLO

Sreda

Austrija Lustenau – FK Juniors 2:2 (1:1)

Amšteten – Vaker Inzbruk 2:3 (2:0)

Gracer – Rid 4:2 (1:1)

Kapfenberg – Dornbirn 0:1 (0:0)

Lafnic – Austrija Beč II 0:0 (0:0)

Vorvart Stejr – Hord 2:2 (1:1)

Čevrtak

10.30: (3,35) BW Linc (3,40) Austrija Klagenfurt (2,05)

20.25: (1,80) Lifering (3,60) Floridsdorfer (4,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.