Kjuban: Dali smo mu više nego što je želeo

Izvor: MVP.rs, 04.Avg.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kjuban: Dali smo mu više nego što je želeo

Vlasnik Maveriksa se osvrnuo na dvogodišnji ugovor koji je potpisao Dirk Novicki.

Ljubav koja već godinama traje između vlasnika Maveriksa Marka Kjubana i njihovog najboljeg igrača Dirka Novickog nešto je što se retko viđa u novijoj istoriji NBA lige. Novicki je jedan od retkih košarkaša koji nikada nije imao želju da napusti Dačas, a Kjuban je vlasnik koji je takvu odluku uvek znao da poštuje.

Upravo zbog toga Novicki je tokom leta potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << novi, dvogodišnji ugovor sa Mavsima vredan 50 miliona dolara, što je za 10 miliona više nego što je prvobitno dogovoreno. Druga godina nije u potpunosti garantovana, pošto nemački košarkaš ima mogućnost da ranije izađe iz ugovora (player option).

Vlasnik Mavsa je objasnio razloge zbog kojih je Novikom dao mnogo više nego što je on tražio:

"Kada smo počeli pregovore sa Dirkom i njegovim agentom tražio sam im da mi daju cifru koju žele da im ponudimo. Kada su to uradili rekao sam im da ćemo moći da damo i više od toga. Na kraju nam je ostalo novca u seleriju i odlučili smo da mu ponudimo sve što je preostalo. Zato smo i potpisali dvogodišnji ugovor, jer Dirk nema nameru da se povuće. Ukoliko bude bilo potrebno može da izađe iz druge godine ugovora i tako sa ekipom potpiše drugačiju saradnju. Jednostavno, Dirk je sjajna osoba, mnogo je uradio za franšizu Dalasa i ovo je bio način da mu pokažemo da smo mu zahvalni", izjavio je Kjuban.

U trenutnom sistemu vrednosti, gde igrači jure prstenove, više novca i interesantnije gradove, ovakvi slučajevi su zaista retki.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.