Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2020, 20:52

Kjelini pisao i Vidalu: Veliki borac i šampion, kojem je alkohol slaba tačka

Novi detalji iz autobiografije kapitena Juventusa

Posle Marija Balotelija i Felipea Mela, na red je došao Arturo Vidal. Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini objavio pre nekoliko dana autobiografiju „Ja, Đorđo“, u kojoj otkriva brojne tajne iz svlačionice, koje se nikako nisu dopale pojedinim njegovim bivšim saigračima.

Ovog puta italijanski mediji su objavili deo koji se odnosi na Artura Vidala. Nije neka tajna da je Čileanac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ljubitelj dobre kapljice, ali sada imamo i svedočenje iz prve ruke, od dojučerašnjeg saigrača prgavog veziste.

Kjelini i Vidal su bili saigrači od 2011. do 2015. i zajedno su osvojili četiri titule prvaka Italije.

Fudbaler nije ni svetac ni đavo. Razlika koju treba praviti je po drugim stvarima. A, to je da li je neko pravi tip ili lažnjak. Tako je Arturo Vidal povremeno izlazio uveče i pio više nego što bi trebalo. Svi su znali za to. Moglo bi se reći da je alkohol bio njegova slaba tačka“, napisao je Kjelini.

On, opet, tvrdi da Čileancu ne bi trebalo suditi po tome.

Sve to, ipak, ne dovodi u pitanje da li je Vidal bio šampion ili kakva je osoba. Slabosti su deo ljudske prirode. Ono što je bitno su posledice njegovih dela po ekipu. Veliki Arturo nekoliko puta godišnje se ne bi pojavio na treningu ili ako bi i došao, nije bio naročito veseo. Bez obzira na sve, nikada na utakmicama nije podbacio. Naprotiv, kao da ga je sve to činilo još jačim“.

Opisao je Kjelini jednu takvu neobičnu situaciju sa mamurnim Vidalom.

Sećam se predsezonske turneje u SAD. Bili smo u Majamiju i noć pred poslednji trening i povratak kući dobili smo slobodno. Sledećeg jutra Artura nije bilo nigde. Ležao je u krevetu i morali smo da ga bukvalno dovučemo na trening. Tog dana dobili smo novu opremu, bili smo skroz u crnom na 40 stepeni. Konte nije mogao da dočeka da ga otera sa treninga, za primer drugima. Odjednom, posle 10 minuta, Vidal koji je i dalje izgledao pijano i nije video ni loptu, počeo je da trči kao besan i sve nas je ostavio za 20 metara“.

I onda zaključak o veselom Čileancu.

Šta reći o osobi koja, pored ostalih stvari, donosi dobro raspoloženje u tim, ko gura tim napred, ko je u isto vreme i veliki borac i veliki šampion“, napisao je Đorđo Kjelini.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.