Kitarović: Rijeka je bila rezervni klub Zvezde i Partizana

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Rijeka je bila rezervni klub Zvezde i Partizana

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je fudbalski klub Rijeka, tokom 80-ih godina, bio rezervni klub Crvene zvezde i Partizana.
Grabar Kitarovićeva se, posle premijere filma "Ivanova igra", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kome je tema život i karijera legendarnog fudbalera Hajduka i reprezentativca Jugoslavije Ivana Gudelja, dotakla tema o fudbalu.

"Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal za nas koji smo voleli Hrvatsku je bio puno više od sporta. Značio je narodno zajedništvo, povezivao je sve, od juga do severa", rekla je Grabar Kitarovićeva, a prenosi Indeks.
Ona je istakla da je podjednako navijala za dva najveća hrvatska kluba, Hajduk iz Splita i zagrebački Dinamo.
"Volela bih kad bi zajedništvo juga i severa ponovno proradilo", navela je.
Izjava da je Rijeka "rezervni klub" Zvezde i Partizana naišla je na oštru reakciju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.
"Nakon što je iz 'gvozdene zavese' sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, Kolinda je izvređala Rijeku kao rezervni srpski klub. Gde je kraj?", napisao je Obersnel na svom Tviter profilu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJPOZNATIJI ZVEZDAŠ U RIJECI BIO JE - BEARA: Pljušte reakcije na Kolindinu kontroverznu izjavu

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2019

Legendarni riječki novinar Orlando Riveti odgovorio prvoj dami Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović na izjavu da je Rijeka bila rezervni srpski klub Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uzdrmala je tamošnju sportsku javnost izjavom da je fudbalski klub Rijeka, tokom 80-ih...

Nastavak na Večernje novosti...

Kolinda se "pere": Pre ću da krepam nego da se odreknem Rijeke

Izvor: B92, 28.Okt.2019

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se povodom sporne izjave o fudbalskom klubu Rijeka...Grabar-Kitarovićeva je prethodno izjavila da je Rijeka "bila rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu"...Tom izjavom predsednica Hrvatske naletela je na brojne osude javnosti, ujedno i čelnika...

Nastavak na B92...

Dio HDZ-a se ogradio od izjave Grabar-Kitarović o Rijeci

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2019, 08:46

ZAGREB - Primorsko-goranski dio HDZ-a ogradio se od izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da je hrvatski fudbalski klub Rijeka osamdesetih godina bio "rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu", navodeći da ne dijeli taj stav.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.