Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2010, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiselo grožđe odbijanja

Priča o povratku srpskog trenera Miodraga Ješića u sofijski CSKA podseća na Ezopovu basnu o lisici i kiselom grožđu. Kada je lukava lija shvatila da će grožđe biti nedohvatljivo za nju, utehu je pronašla nazvavši ga neukusnim, pa tako i Bugari prozivaju Srbina da je svojevremeno kao trener "armejaca" nameštao utakmice, mada su ga do juče želeli na svojoj klupi.

Predsednik CSKA Dimitar Borisov lansirao je u javnost tešku optužbu na račun Ješića, kada je postalo definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jasno da njegov sadašanji klub Al Itihad iz Libije nije voljan da dozvoli povratak u glavni grad Bugarske. Borisov je bez priloženog dokaza izjavio da je Ješić dok je vodio CSKA radio u korist ilegalnih kladionica, što je kod Srbina izazvalo podsmeh.

- Imam zlatnu značku za borbu koju sam vodio za regularnost u srpskom fudbalu. Zato su mi optužbe Borisova smešne. Ispalo je dobro što se nisam vratio u CSKA - rekao je Ješić.

Posle osvajanja 30. titule u istoriji kluba Ješić je u sledećoj sezoni 2006. godine uspeo da prokocka sedam bodova prednosti i da najvećem rivalu Levskom prepusti šampionsku krunu. Prethodnih dana bivši trener Partizana je čak i od zvaničnika kluba najavljivan kao naslednik smenjenog LJube Peneva, ali je dogovoren transfer pokvario Al Itihad koji se nalazi pod kontrolom porodice Gadafi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.