Izvor: RTS, 10.Avg.2022, 23:08

Kirjos bolji od Medvedeva u Montrealu, eliminisan i Alkaraz

Nik Kirjos posle preokreta savladao najboljeg tenisera sveta Danila Medvedeva 6:7, 6:4, 6:2, u drugom kolu Mastersa u Montrealu. Sa turnira eliminisan i drugi nosilac, Tomi Pol savladao Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima.
Drugo kolo Mastersa u Montrealu bilo je kobno za prva dva nosioca, koji su doživeli poraze već u svojim prvim mečevima na turniru.

Danil Medvedev, najbolje plasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teniser na ATP listi, izgubio je od Nika Kirjosa sa 2:1 u setovima, dok je Karlos Alkaraz istim rezultatom poražen od Tomija Pola.
Kirjos je nastavio sa dobrim partijama zahvaljujući kojim je došao do titule u Vašingtonu, a do pobede protiv ruskog tenisera došao je posle preokreta.
Medvedev je osvojio prvi set posle taj-brejka, ali je Australijanac bio ubedljiv u naredna dva, u kojima je ukupno tri puta oduzeo servis protivniku - 6:4, 6:2.
Rival Kirjosu u osmini finala biće bolji iz duela između Aleksa De Minora i Grigora Dimitrova.
Karlos Alkaraz, koji je u Kanadi bio postavljen za drugog nosioca, na startu turnira doživeo je poraz od Tomija Pola, takođe posle preokreta.
Španac je dobio taj-brejk prvog seta, Amerikanac taj-brejk drugog, da bi Pol u trećem došao do brejka i do veleke pobede.
Pol će u osmini finala igrati protiv Marina Čilića, koji je bio ubedljiv protiv Rusa Karena Hačanova.
U Montrealu ne nastupaju Novak Đoković i Rafael Nadal, a u konkurenciju za titulu na kanadskom mastersu su treći, četvrti i peti nosioci - Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Andrej Rubljov.
Masters u Montrealu igra se za nagradni fond od 6.573.785 dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal igra u Sinsinatiju i napada prvo mesto na ATP listi

Izvor: RTS, 11.Avg.2022, 00:14

Rafael Nadal zvanično je potvrdio da će učestvovati na Mastersu u Sinsinatiju, posle kojeg bi mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste. . Španac propušta Masters u Montrealu, ali je na društvenim mrežama objavio fotografiju pored mora na Balearima i napisao da u četvrtak...

Nastavak na RTS...

"Divlja sreda" u Montrealu, ispao i Cicipas

Izvor: B92, 11.Avg.2022

Nezapamćena seča glavnih favorita dogodila se u sredu na Mastersu u Montrealu...Posle poraza Danila Medvedeva od Nika Kirjosa i Karlosa Alkarasa od Tomija Pola, van turnira je i treći nosilac, Grk Stefanos Cicipas...On je poražen od 82. igrača sveta, Britanca Džeka Drejpera sa 7:5, 7:6 (4), pa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.