Kirjos: Teniser mora da bude sebičan

Izvor: B92, 13.Avg.2022, 14:27

Kirjos: Teniser mora da bude sebičan

Nik Kirjos je poražen posle devet uzastopnih pobeda u Americi, ali ga smatraju favoritom na US Openu.

Plasman u četvrtfinale Mastersa u Montrealu mu je doneo skok na najverovatnije 28. mesto, što unači da će u Njujorku biti u ulozi nosioca.

Posle poraza od Huberta Hurkača, 7:6 (4), 6:7 (5), 6:1, Nik je dao interesantne izjave o tome kakav treba biti da bi se uspelo u svetu tenisa.

"Ono što vidite na terenu je svega dva odsto mog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << života. Čvrsto verujem da ako želite da budete uspešni, morate da imate dve različite ličnosti u sebi. Jedna za teren, druga za van terena. Ne možete da budete super dobri, velikodušni sve vreme na terenu. Da sam bio takav, bio bih katastrofalan igrač. Teniser mora da bude sebičan, da hoda unaokolo misleći da je najbolji na svetu", kaže Australijanac.

Bio je i surovo iskren rekavši da ne voli to što mora da odgovara na pitanja novinara.

"Što se tiče medija, uopšte me nije briga za to. Radim to zato što moram da budem ovde, a svakako da ne želim da budem kažnjen, tako da...Mislim, to je za mene rutina. Ne uživam uopšte u tome, da budem iskren. Radije ne bih da sam sada ovde, pred vama", rekao je Kirjos.

Dodao je i da ne razmišlja o rekordima, i da postoje i važnije stvari u životu. "Ne brinem što je došao kraj seriji pobeda. Na putu sam skoro već tri meseca, daleko od kuće, od majke koja je u bolnici, daleko od oca. Nisu dobro u ovom trenutku. Tako da me ne interesuje serija pobeda. Kada sam na putu, želim samo da prikažem dobru igru, vrednu toga da budem ovde. Ne zanimaju me rekordi i slično, samo da izvučem najviše što mogu. Imamo još dva turnira, Sinsinati i US Open, pre nego što se vratim kući", zaključio je teniser iz Kanbere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: US Open,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.