Kirios skandalom do pobede protiv Vavrinke

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirios skandalom do pobede protiv Vavrinke

Mladog Australijanca očekuje kazna ATP zbog vulgarne provokacije. – Do trećeg kola u Montrealu eliminisana devetorica od 16 nosilaca

Da nije bilo novog ispada australijske nade Nika Kiriosa, glavne vesti iz Montreala bile bi vezane za takmičarska iznenađenja kojima je obeležen početak kanadskog masters turnira.

Jedno od njih priredio je upravo Nik Kirios protiv Stanislasa Vavrinke, ali sva je prilika da će ga skupo koštati što u tom susretu nije birao sredstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Švajcarac je dobio prvi set u taj-brejku sa 10:8, izgubio drugi sa 6:3, a u trećem predao meč kada je gubio sa 4:0, ali je taj rezultat ostao u senci Kiriosovog gesta u drugom setu.

U maniru niskih provokacija kakve se u tenisu neuporedivo ređe viđaju nego u ragbiju i nekim drugim sportovima, prišao je mreži i poslao rivalu najvulgarniju poruku na račun njegove devojke. Tenis, naravno, nije oslobođen niskih udaraca te vrste, ali bi Udruženje teniskih profesionalaca svakako želelo da sačuva tradiciju „gospodskog” sporta, kakav je nekada bio. U prvih desetak sati posle meča na sajtu ATP se nije pojavila ni jedna reč o incidentu kojim su se u međuvremenu zabavljale društvene mreže, a onda je Udruženje najavilo kaznu koja će kasnije biti precizirana. Kiriosov protivnik u trećem kolu je Amerikanac Džon Izner, 16. nosilac.

Do drugog kola mastersa u Montrealu eliminisana su čak devetorica od prvih 16, među kojima je Vavrinka imao najviši, treći rang. Petog nosioca Tomaša Berdiha izbacio je Donald Jang, šesti, Marin Čilić, izgubio od Bernarda Tomića, osmi, Miloš Raonić, od Iva Karlovića, deveti, Žil Simon, od zasad odličnog Mihaila Južnog, 12. Kevin Anderson od Lukaša Rosola, 14. Grigor Dimitrov, od Džeka Soka, sinoćnjeg rivala Novaka Đokovića, a 15. Gael Monfis od Žila Milera. Deseti favorit Žo Vilfred Conga je prošao u treće kolo, ali je zbog povrede predao meč Bernardu Tomiću.

Đoković i Tipsarević u četvrtfinalu parova

Novak Đoković i Janko Tipsarević su stigli do četvrtfinala turnira parova u Montrealu, iako su za protivnike imali četvrte nosioce, Indijca Bopanu i Rumuna Merđu: 6:3, 5:7, 10:3. Naši teniseri će igrati sa jednim od braće Marej, ili Endijem ili Džejmijem, jer su Škoti igrali jedan protiv drugog u sinoćnjem programu parova.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.