Izvor: Piplmetar.rs, 04.Maj.2023, 13:30

Kingsi su još zeleni, Kari rekordima do polufinala Zapada!

Autor: Aleksandar Obrenović

ponedeljak 01.05.2023.

00:16

Izvor: Sportske.net


Golden Stejt je u polufinalu konferencije i tamo će igrati protiv Los Anđeles Lejkersa. 
Savladali su u odlučujućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sedmoj utakmici ekipu Sakramenta, ipak je iskustvo presudilo na stranu Voriorsa koji su imali neverovatnog Stefa Karija. Na kraju 100:120.
Sakramento je na krilima Sabonisa započeo dobro ovaj meč, ali je Golden Stejt brzo stigao vođstvo protivnika zahvaljujući šutevima Karija i Tompsona, a malo ozbiljniju prednost imali su gosti kada je Mudi pogodio za tri poena (18:12). Do kraja četvrtine probudio se i Foks, na drugoj strani je Kari punio mrežicu. 
U nastavku koš za košem, i to tokom čitave deonice, praktično niti jedan tim nije imao veću prednost od pet razlike, a kada bi se to desilo, usledila bi trojka na drugoj strani. 
Izuzetno raspoloženi Kari je imao 20 poena već na poluvremenu, a sjajno je počeo i treću četvrtinu koja je odlučila pobednika, trojkom, pomogao mu je Tompson, a kada je Grin pogodio na asistenciju Karija za 75:66 činilo se da igrači Sakramenta gube strpljenje. 
U poslednjoj deonici su potpuno pali domaći. Promašivali su, gubili lopte i to oni od kojih se najviše očekivalo, jasno je već sada da nisu još uvek dorasli velikanima kakav je Golden Stejt. 
Kari je pogodio za 95:81, onda za 97:83, pa onda trojku za 100:83…
Niko nije mogao da ga zaustavi. Posle nove njegove trojke bilo je 107:85, Sakramento je potonuo večeras. 
Na kraju 50 poena Karija, uz 8 skokova i 6 asistencija Vigins je imao 17, Tompson 16. Na drugoj strani Sabonis 22 poena, Foks je bio van ritma jer je ubacio samo 16 poena uz očajan šut iz igre (5-19). Ipak, izdvajamo i Lunija koji je imao 21 skok!
Sada malo o r

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Tompson trojkama razbio Lejkerse VIDEO

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 07:11

Košarkaši Golden Stejta izjednačili su na 1-1 protiv Los Anđeles Lejkersa u polufinalu plej-ofa Zapada NBA lige, pošto su noćas pobedili sa 127:100...Aktuelne šampione predvodio je Klej Tompson sa 30 poena, uključujući i osam "trojki" iz 11 pokušaja...Stefen Kari pobedi je doprineo sa 20 poena,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.