Kingsi neuperedivo bolji sa Bogijem i Badijem na terenu

Izvor: B92, 05.Mar.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kingsi neuperedivo bolji sa Bogijem i Badijem na terenu

Bogdan Bogdanović i Badi Hild predstavljaju budućnost Sakramento Kingsa, a da je tako pokazuje, kod nas i ne tako popularna, napredna statistika.

U Sjedinjenim Američkim Državama napredna statistika zauzima sve više medijskog prostora, pa smo tako naišli na jedan zanimljiv podatak.

Kingsi po skoru pobeda i poraza spadaju među najgore ekipe, a kada su pitanju broj postignutih i primljenih poena, samo su Sansi lošiji od njih.

Sakramento u proseku daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 99,2 poena, a prima 107, što je razlika od 7,8 poena. Kada se oko baci na naprednu statistiku, odnosno na prosek od 100 poseda, Kingsi od protivnika bivaju nadigrani za 8,6 poena.

Međutim, stvari se vrtoglava menjaju kada Badi Hild i Bogdan Bogdanović zajedno dele parket. Ekipa iz Kalifornije u minusu je samo jedan poen (za razliku od 8,6) na 100 poseda, kada su Bogi i Badi zajedno na terenu.

Njihova hemija je takođe odlična, pošto imaju svoj karakterističan pozdrav posle svakog koša.

Hild ove sezone prosečno beleži 12,7 poena i 3,7 skokova, dok Bogdanović u ruki sezoni ima prosek od 12 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.