Kinezi već počeli da razvijaju 6G mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi već počeli da razvijaju 6G mrežu

Dok je još neizvesno kada će 5G mreža biti dostupna širom sveta, Peking je već najavio planove za razvoj 6G tehnologije u nadi da će učvrstiti svoju nadmoć u bežičnim vezama u svetu.

Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije postavilo je dva tima za razvoj 6G mreže. Prva grupa povezuje nekoliko vladinih agencija, dok druga objedinjuje više od 30 stručnjaka sa raznih univerziteta, istraživačkih centara i korporacija.

Govoreći na prvom sastanku povodom razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 6G mreže, potpredsednik vlade Vang Si primetio je da trenutno globalno znanje ostaje u "istraživačkoj fazi", te da tačan put do 6G mreže još nije jasan, preneli su sinoć svetski mediji.

Međutim, Peking je odlučan u pobedi u trci za dominacijom u bežičnoj tehnologiji i planira da predstavi detaljan plan razvoja 6G mreže.

Kineske kompanije bile su u intenzivnoj konkurenciji sa svojim američkim i južnokorejskim rivalima prilikom razvijanja 5G mreže koja će omogućiti brži internet i naprednije pametne telefone. Prošle sedmice čak tri državno podržana operatera počela su da nude kineskim potrošačima "superbrze" 5G usluge, prenosi portal Klix.ba.

Direktor Huaweia, jedan od lidera u 5G revoluciji, Ren Džengfei, potvrdio je da kompanija već odavno radi na razvoju 6G mreže, ali da će ova tehnologija stići tek za deset godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.