Kinalja se sprema da kupi Lacio

Izvor: B92, 16.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinalja se sprema da kupi Lacio



Komisija koja kontroliše poslovanje na italijanskoj berzi pozvala je na razgovor nekadašnju zvezdu rimskog Lacija, Đorđa Kinalju, zbog glasina da bi mogao da se nađe na čelu grupacije koja se priprema da kupi taj klub.

'Gazeta delo sport' je u utorak objavila da je Kinalja izjavio kako su u komisiji "veoma zadovoljni dokumentima koje su videli".

"U svakom slučaju do kraja nedelje ćemo saopštiti imena ljudi koji su potencijalni kupci," rekao je Kinalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prethodnih meseci čule su se glasine da bi jedna farmaceutska kompanija mogla da kupi većinu deonica kluba, koje trenutno poseduje sadašnji vlasnik Klaudio Lotito. Nekadašnji heroj kluba, Đorđo Kinalja bio bi u tom slučaju kandidat za predsednika.

Komisija za kontrolu poslovanja na berzi (Consob) ispituje solventnost firme koja je potencijalni investitor u Lacio jer je taj rimski klub, kao i Juventus i Roma. Sadašnji vlasnik kluba Lotito nije oduševljen mogućnošću da neko drugi kupi deonice, pa je i cena koju je istakao (500 miliona evra) vrlo visoka.

Lacio ove sezone u Seriji A ima solidne rezultate, sadašnje sedmo mesto 'obećava' borbu za plasman u Kup UEFA, ali su navijači nezadovoljni i jedan su od razloga za moguću promenu vlasništva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.