Izvor: RTS, 02.Dec.2021, 13:46

Kina o ukidanju VTA turnira: Protivimo se politizaciji sporta

Kina je saopštila da se protivi "politizaciji sporta", nakon što je Ženska teniska asocijacija (VTA) suspendovala turnire u toj zemlji posle optužbi teniserke Peng Šuaji o tome kako ju je seksualno napastvovao bivši zamenik premijera Džang Gaoli.
Kada je upitan da prokomentariše odluku VTA, portparol ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin nije direktno komentarisao, ali je ponovio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se Kina "protivi politizaciji sporta", preneo je Rojters. 

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je održao još jedan video razgovor sa Peng, nakon što je održao prvi razgovor prošlog meseca, u kojem je učestvovao i predsednik te organizacije, Tomas Bah.
"Delimo zabrinutost mnogih ljudi i organizacija o stanju i bezbednosti Peng Šuaji. Zbog toga je u sredu tim MOK-a razgovarao putem video linka sa njom još jednom", naveo je MOK.
Rojters ističe da je Peking u značajnoj meri ostao nem na optužbe Peng i blokirao je diskusije na ovu temu na internetu.
Novina "Global tajms" na engleskom, koja je pod okriljem lista "Pipls dejli" vladajuće Komunističke partije, kritikovao je danas VTA, optuživši tu organizaciju da je "uvela politiku u ženski tenis" i da služi kao poliga zapadnom javnom mnjenju.
"VTA je izdajnik olimpijskog duha. Neke snage na Zapadu podstiču na bojkot protiv Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022 godine", naveli su iz "Global tajmsa" na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina o ukidanju VTA turnira: Protivimo se politizaciji sporta

Izvor: RTS, 02.Dec.2021

Kina je saopštila da se protivi "politizaciji sporta", nakon što je Ženska teniska asocijacija (VTA) suspendovala turnire u toj zemlji posle optužbi teniserke Peng Šuaji da ju je seksualno napastvovao bivši zamenik premijera Džang Gaoli. . Kada je upitan da prokomentariše...

Nastavak na RTS...

KINA O ODLUCI WTA :Protivimo se politizaciji sporta

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021

Suspendovi turniri u najmnogoljudnijoj zemjli sveta...Kina je danas saopštila da se protivi "politizaciji sporta", nakon što je Ženska teniska asocijacija (WTA) suspendovala turnire u toj zemlji posle optužbi teniserke Peng Šuaji o tome kako ju je seksualno napastvovao bivši zamenik premijera Džang...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.