Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 00:23

Kili Gonzales pod pritiskom u Rosariju, ali tvrdi da je jači nego ikad

"Ubeđen sam da je ovo pravi put"

Fudbalere Rosario Sentrala očekuje duel trećeg kola Liga kupa Argentine sa Godoj Kruzom (01.30). Loše su počeli sezonu, ispali i iz Kupa Argentine od drugoligaša Boke Unidos, dok su u minulom kolu pretrpeli težak poraz od Rivera (0:3). Trener Kili Gonzales je pod velikim pritiskom, ali ne odustaje od svoje vizije i tvrdi da je na pravom putu.

Rosario je u finalu plej-auta premijernog izdanja Liga kupa (koji je najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nosio naziv Kup Dijega Maradone) pretrpeo poraz od Veleza i tako ostao bez plasmana u Kopa Sudamerikanu za 2022. godinu. Posle jednomesečne pauze dočekao je Boku Unidos i pretrpeo bolan poraz od drugoligaša. Utisak su izabranici bivšeg fudbalera milanskog Intera popravili u sudaru sa Argentinos Juniorsom (2:1), ali je potom usledila lekcija od Rivera (0:3), protiv kojeg su uspeli da upute tek tri udarca ka protivničkom golu.

Zbog svega navedenog, počela je da se javlja sumnja u rad Kilija Gonzalesa. Bivši reprezentativac Argentine nije ostao dužan kritičarima.

"Puno stvari se dovodi u pitanje, ali ja preuzimam odgovornost. Jači sam nego ikada i ubeđen da je ovo pravi put. Uveren sam da će momci dati sve od sebe. Razvijao projakt i svestan sam da moramo da pobeđujemo, jer se projekti grade na rezultatima. Nisam glup kao što izgledam".

Podržao je i brojne mlade igrače u ekipi.

"Normalno je da imaju uspone i padove i moram da ih odbranim. Naravno, navijače ne zanima kada kročiš na teren koliko imaš godina i da li će na travu istrčati 20 novih fudbalera, stalo im je isključivo do pobeda i to tako mora da bude. Ipak, uradili smo puno, igrali u finalu i ponavljam, verujem u ove momke".

Ističe nekadašnji fudbaler Saragose, Valensije i Intera, koji je i ponikao u klubu Rosarija, a u njemu i okončao igračku, a potom i otpočeo trenersku karijeru, da njegova ekipa mora da ima glavnu ulogu na terenu.

"Moj tim mora da igra glavnu ulogu, ali i da nauči kako da pati. Pričali smo o tim stvarima posle utakmice sa Riverom, nedostajalo nam je napadačke snage koju smo pokazali protiv Argentinosa. Moramo na tome da radimo i vodimo glavnu reč tokom utakmica, preuzimamo rizike i gradimo svoj put", zaključio je šef struke Sentrala.

Doživeo je Rosario i veliki peh ove sezone, ostao je na duže staze bez ponajboljeg igrača Fabijana Rinauda. Bivši fudbaler lisabonskog Sportinga i Katanije pretrpeo je tešku povredu kolena i moraće na operaciju. Procena je da će van terena provesti između tri i četiri meseca. Četvorostruki šampion Argentine je od saveza tražio i pravu da registruje novog igrača van prelaznog roka, koji je okončan 18. februara. Želje su Urugvajac Martin Rabunal, koji brani boje Defensor Sportinga u domovini, kao i njegov zemljak Emilijano Romero, koji brani boje Atletiko Rafaele u drugoj argentinskoj ligi.

Naredni rival Sentrala je Godoj Kruz, koji takođe posle prva dva kola ima polovičan učinak. Ekipa koja je minulu sezonu okončala na poslednjem mestu Grupe B u okviru plej-auta Liga kupa, drugo učešće u ovom takmičenju počela je pobedom protiv Aldosivija. U minuloj rundi je četa Sebastijana Mendeza pretrpela poraz od Estudijantesa (1:2).

Dobra vest za sastav iz Mendoza provincije je povratak defanzivca Gonzala Gonija, koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio prva dva susreta. Ipak, ostaće na klupi pred večerašnji duel. Na spisku igrača za predstojeći meč pojavili su se i dvojica novajlija, Matijas Ramirez i paragvajski internacionalac Kristijan Kolman.

Što se tiče sastava za koji će se odlučiti Kili Gonzales, umesto suspendovanog Hoana Mazaka u postavi će se naći Lautaro Blanko, dok će Rafael Sanđovani zamenti Emanuela Ohedu u sredini terena.

Godoj je u uspešniji u međusobnim duelima, slavio je sedam puta, Rosario je dobio dva meča manje, dok tri puta nije bilo pobednika. Prošli put su se ove dve ekipe sastale krajem novembra minule godine, Sentral je kao gost slavio u okviru Kupa Dijega Maradone (0:1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

LIGA KUP ARGENTINE, 3. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Patronato 1:0 (0:0)

/Romero 75/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 3:0 (0:0)

/Inigez 47, Andrada 88, 90+2/

Subota

Argentinos Juniors - Velez Sarsfild 0:2 (0:0)

/Hanson 53, Almada 84/

Banfild – Kolon u toku

Taljeres – Njuels Old Bojs u toku

Independijente - Himnasija La Plata 1:0 (0:0)

/Romero 66/

Nedelja

San Lorenco - Sentral Kordoba 0:4 (0:1)

/Bej 12, Himenez 49, Latansio 52, Salomon 90+2/

Platense - River Plejt 0:1 (0:1)

/Suarez 8/

Estudijantes - Rasing 0:0

Ponedeljak

Boka Juniors - Sarmijento 1:1 (0:0)

/Lopez 69 - Alanis 65/

Union Santa Fe - Lanus (u toku)

Utorak

01.30: (2,50) Atletiko Tukuman (3,10) Hurakan (2,80)

01.30: (2.50) Rosario (3,15) Godoj Kruz (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.