Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 14:25

Kil želi revanš u Blaugrani, ali je Barsa nepobediva već 14 meseci

Novi rukometni klasik i duel dve najbolje ekipe Evrope u ovom milenijumu. Katalonci u 2020. godini nisu izgubili ni bod

Za samo sedam dana novi rukometni klasik, duel Barselone i Kila (20.45) u okviru osmog kola Lige šampiona. Prošle nedelje na Baltiku očekivali smo neizvesniji meč, ali je četa Ćavija Paskvala dominirala, slavila sa 32:26, što je najteži poraz Zebri u duelima sa najtrofejnijom ekipom Evrope, devetostrukim šampionom Starog kontinenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Junak meča u Vunderino arena (nekadašnjoj Šparkasen) bio je danski golman Kevin Meler, koji je u drugom poluvremenu spustio roletnu igračima nemačkog tima. Najbolji rukometaš današnjice, Norvežanin Sander Sagosen nije imao svoj dan, postigao je samo tri gola, pa su bodovi otišli put Barselone. Zebre su naoštrene, žele revanš. Svestan je kapiten Kila Domagoj Duvnjak da moraju mnogo bolje nego pre sedam dana.

"Neće biti lakše u gostima. Samo moramo da se pogledamo u oči, želimo da pobedimo u ovoj utakmici. Da bismo to uradili, moramo značajno da smanjimo broj grešaka koje smo napravili u prvoj utakmici”, rekao je hrvatski as za zvaničan sajt kluba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle iznenađujućeg poraza Vesprema u sredu na svom terenu od Olborga (30:32), Barsa je jedina neporažena ekipa ove sezone u Ligi šampiona. Katalonci su sve utakmice u 2020. godini dobili, kako u evro eliti, tako i u Aasobal ligi. Poslednji put je Barsa poražena u septembru 2019. godine.

Prethodne nedelje u španskom prvenstvu, trener Barse Ćavi Paskval nije mogao da računa na bolesnog Luku Cindrića. Kil je poslednji put dobio Barsu u Blaugrani pre 11 godina, kada je na golu blistao legendarni Francuz Tijeri Omeje.

Barsa deluje nepobedivo ove sezone. Levoruki bombarder Dika Mem je najbolji strelac tima sa 36 golova. Četa Filipa Jihe je odlična, ali ne pobeđuje se tako lako Blaugrana, pa će Zebre teško da se revanširaju domaćinu za poraz od prošle nedelje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pari Sen Žermen se probudio posle početnog posrtanja. Svece nosi danski superstar Mikel Hansen, jedini od trojice preostalih asova koji sada nose dres pariskih Milionera. Sagosen je letos prešao u Kil, dok je Nikola Karabatić prošlog meseca doživeo tešku povredu. Prošle nedelje je francuski šampion pobedio u Portu, pa bi na svom terenu trebalo da ima lakši posao protiv tima švedskog stručnjaka Magnusa Andersona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mađarski Seged je pre početka sezone bio jedan od kandidata za najviši plasman, ali virus korona desetkovao je sastav tima iz Segedina. Od septembra do danas, rukometaši su morali četiri puta da budu u izolaciji zbog čega su odigrali samo tri utakmice u Ligi šampiona, i sve tri izgubili. Pobedili su dva puta u domaćem prvenstvu prethodnih sedam dana. U grad na jugu zemlje stiže norveški šampion Elverum (18.45). Domaćin se kompletirao, oporavili su se zaraženi igrači i treba očekivati trijumf izabranika španskog stručnjaka Huana Karlosa Pastora.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Sreda

Vive Kjelce - Vardar 36:29 (18:12)

Četvrtak

18.45: (1,17) PSŽ (12,0) Porto (6,25)

18.45: (1,12) Seged (13,0) Elverum (7,75)

GRUPA B

Sreda

Vesprem - Olborg 30:32 (16:19)

Celje - Nant 25:31 (11:13)

Četvrtak

20.45: (1,25) Barselona (10,0) Kil (4,90)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Meškov Brest – Flenburg

Motor Zaporožje - Zagreb

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.