Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 12:23

Kil kreće u finalni trk

Nirnberg dočekuje Rode u zaostaom duelu 29. kola Cvajte

Posle još jednog karantina Holštajn Kil se suočava sa paklenim ritmom utakmica u poslednjim nedeljama sezone. Tim Olea Vernera odigrao je 27 duela, dok su neki drugi klubovi već odigrali 31. Pogled na tabelu je izobličen, jer Rode u odnosu na lidera Bohum imaju 11 bodova manje, s tim da bi ga prestigle uz maksimalan učinak u zaostalim duelima. Prvi na redu je večeras Nirnberg, u sklopu 29. runde (18.30).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Pre utakmice na Maks Morlok stadionu šanse pokazuju da u ovoj utakmici nema jasnog favorita. Gosti igraju bolju sezonu, ali pitanje je kakav je uticaj imao nedostatak treninga poslednjih sedmica. U trci za promociju i bod bi bio veoma važan za Kil, dok bi poraz prouzrokovao zastoj.

18.30: (3,10) Nirnberg (3,40) Holštajn Kil (2,30)

Slutilo je na najgori scenario po Nirnberg, jer je ekipa bila nadomak zone ispadanja, ali se u poslednjih mesec i po dana pribrala, zaređala sa pozitivnim rezultatima i odvojila se od ugroženih. Posle teške prošle sezone, Der Klub se nadao boljoj kampanji, ali stvari se nisu odvijale prema zamislima. Slavlje od 3:1 protiv Hajdenhajma u subotu bilo je u svakom slučaju dokaz da će sa ovom ekipom biti moguće više, ali nedostatak konstantnosti predstavlja problem Nirnbergu i treneru Robertu Klausu.

Stil igre i rezultati iz poslednjih nekoliko nedelja je nešto na čemu Der Klub može da se nadoveže. Nirnberg nije izgubio šest utakmica zaredom u ligi, ostvarivši po tri pobede i remija. Međutim, samo jednom je na tim susretima uspeo da sačuva mrežu netaknutom.

Situacija za Holštajn Kil u ovoj fazi sezone je sve samo ne lagana. Sledećeg vikenda predstoji mu polufinale Kupa protiv Dortmunda, svojevrstan vrhunac sezone. U Cvajti ima i do četiri utakmice manje od konkurencije, a nedavno je bio u izolaciji.

Ipak, tim trenera Olea Vernera je za vikend, posle 18 dana pauze i tri utakmice u gostima bez pobede, najzad slavio u četvrtom pokušaju. Kil je pobedio sa 3:1 u Osnabriku i potkrepio ambicije u borbi za ulazak u Bundesligu.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 29. KOLA

Utorak

18.30: (3,10) Nirnberg (3,40) Holštajn Kil (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.