Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2020, 00:16

Kiksnuo i Sporting! Ni dva gola Šporara, ni igrač više nisu pomogli (VIDEO)

Slovenački golgeter pokazao da mu je prijao odmor, ali to nije pomoglo lisabonskom klubu

Kiksnuo je Porto, kiksnula je Benfika, ali i Sporting! Tri portugalska velikana nisu u najboljem tonu otvorila nastavak sezone posle završene pandemije virusa korona, tako da su i dalje sve karte otvorene. Nakon Portovog kockanja u sredu uveče i neugodnog poraza, Benfika i Sporting su ispustili bodove protiv Tondele, odnosno Vitorije Gimaraiš. Sportingu nije pomogao ni igrač više, ni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << to što je Andraž Šporar imao svoje veče sa dva pogotka. Jednostavno, Vitorija se maksimalno jako borila i izborila za jedan bod - 2:2 (1:1).

Ovaj rezultat najviše će odgovarati Famalikau, koji je sada došao korak bliže mestima koja vode u Evropu, dok je Sporting tu poziciju ugrozio. Goleadu na stadionu u Gimaraišu najavio je slovenački golgeter pogotkom već u 18. minutu, mada ga je Tešeira anulirao nedugo po isteku pola časa igre i to posle krajnje amaterske reakcije golmana Maksimilijana. Čuvar mreže Sportinga praktično je poklonio loptu domaćinu u opasnoj zoni, što je Tešeira iskoristio da zatrese mrežu.

Na naredni pogodak čekalo se sve do početka drugog poluvremena, kada je Šporar opet bio siguran i precizan. Ni ovog puta radost gostiju iz Lisabona nije dugo trajala, pošto je Markus Edvards iskoristio veliku grešku protivničke odbrane i odbitak pretvorio u gol za konačnih 2:2.

Imao je Sporting još dve odlične prilike da stigne do sva tri boda, pogotovo je opasan postao od momenta kada je Džozef Amoa zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali je najbolju priliku propustio Rafael Kamačo u samoj završnici... 

PRIMEIRA - 25. KOLO

Sreda

Portimonense - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Lukas 49/

Famalikao - Porto 2:1 (0:0)

/Martins 48, Pote 78 - Korona 74/

Četvrtak

Maritimo - Setubal 1:1 (1:0)

/Pinjo 11 - Guedeš 82/

Benfika - Tondela 0:0

Gimaraiš - Sporting 2:2 (1:1)

/Tešeira 32, Edvards 68 – Šporar 18, 51/

Petak

20.00: (6,25) Santa Klara (4,00) Braga (1,55)

22.15: (2,90) Aveš (3,10) Belenenseš (2,55)

Subota

22.15: (2,55) Boavista (2,95) Moreirense (3,05)

Nedelja

22.00: (1,65) Rio Ave (3,80) Pasoš Fereira (5,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.