Kiks Akinfejeva za bod Alžira i plasman Afrikanaca u osminu finala

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiks Akinfejeva za bod Alžira i plasman Afrikanaca u osminu finala

Alžir – Rusija 1:1 (0:1)
Strelci: 0:1 – Kokorin u 6, 1:1 – Slimani u 60. minutu.
Stadion: „Arena de Baiksada” u Kurićibi. Gledalaca: Sudije: Ćunejt Čakir. Pomoćnici: Bahatin Duran i Tarik Ongun (svi iz Turske). Žuti kartoni: Mesbah, Gilas (Alžir), Kombarov, Kozlov (Rusija).
ALŽIR: Rais, Belkalem, Hališ, Mezbah, Feguli, Brahimi (od 71. Jebda), Međani, Slimani (od 91. Sudani), Bentaleb, Dijabu (od 77. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Gilas), Mandi.
RUSIJA: Akinfejev, Kozlov, Ignaševič, Glušakov (od 46. Denisov), Kokorin, Keržakov (od 81. Kanunjikov), V. Berezucki, Šatov (od 67. Džagojev), Samedov, Fajzulin, D. Kombarov.
(FOTO: FIFA)
Alžir je ispisao istoriju! Po prvi put ova afrička selekcija plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva. Vahid Halilhodžić je nadmudrio ubedljivo najplaćenijeg trenera na Mondijalu – Fabija Kapela!
Fantastičan početak meča za Ruse i vođstvo već u 6. minutu! Sjajno je prošao Kombarov po levoj strani, fantastično centrirao, a posle nebeskog skoka Kokorin je glavom poslao loptu u rašlje alžirskog gola. Neodbranjivo – 1:0!
Pre i posle toga ništa zanimljivo je nije dešavalo, sve do 26. minuta. Tada je Šatov oprobao udarac sa nekih 25 metara, a lopta je otišla za malo iznad prečke. Tri minuta kasnije najbolja prilika za Alžir.
Međani je posle kornera prebacio loptu do Slimanija, koji je glavom sjajno šutirao, ali je Akinfejev sprečio izjednačenje. Bilo je to uglavnom sve zanimljivo u prvih 45 minuta.
Mogli su Rusi da dupliraju vođstvo na startu drugog poluvremena. Već u 47. minutu akciju je započeo Samedov, poslao je do Keržakova, ovaj do Kokorina, a on je iz prve „izbacio” Samedova u situaciju jedan na jedan. Ipak, golman Alžira Rais je iz tog duela izašao kao pobednik.
U 51. minutu još jedna dobra prilika za Ruse. Keržakov je dugo vukao loptu, a kad je došao na 22-23 metra od gola Alžira šutirao je, ali je njegov udarac tada izblokiran.
A tada su Afrikanci počeli daleko agresivnije. Činilo se da Rusi na to imaju odgovor, ali nije bilo tako. U 60. minutu skraćeni korner za Alžir izveo je Brahimi, Akinfejev je loše procenio let lopte, a Slimani je takav poklon iskoristio i glavom je poslao u mrežu – 1:1.
Dva minuta kasnije solidan pokušaj Denisova sa 22 metra, Rais je bio nesigran, kratko je odbio loptu, ali se potom ispravio i prvi došao do nje pored uspavanih ruskih napadača.
Krenuli su Rusi tada na sve ili ništa, a Kapelo je u igru umesto Šatova najzad uveo Džagojeva. U 70. minutu posle asistencije Kombarova Keržakov je iz vrlo dobre pozicije snažno šutirao, ali je Rais ukrotio taj udarac.
Ofanziva baćuški otvorila je prostor za opasne kontre Alžira, a jedna je sevnula u 74. minutu. Završio ju je Feguli solidnim šutem sa ivice šesnaesterca, ali je Akinfejev ovoga puta bio siguran.
Vahid Halilhodžić je tada rešio da prepusti sredinu terena Rusima i da se brani do kraja. I sve je to vrlo dobro izgledalo, izabranici Fabija Kapela su uglavnom jalovo napadali.
Toliko jalovo da osim nekoliko kornera do kraja nisu imali ozbiljniju priliku…

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.