Izvor: Blic, 17.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev još peče!

Kijev još peče!

Marjanu Markoviću, desnom beku Crvene zvezde i kapitenu mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, Norveška kao da je sudbina u poslednjih 20 dana. Posle prvog meča drugog kola Kupa UEFA protiv Rozenborga u Trondhajmu, u kome je Crvena zvezda odigrala bez golova, usledile su utakmice mlade reprezentacije u baražu za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Norveške.

Marković i drugovi su u prvom meču na Marakani, na dan Svetih Vračeva počistili sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terena Skandinavce 5:1 (3:0), kojima je potrebno pravo svetsko čudo pa da sutra u Dramenu nadoknade prednost plavih. Na žalost, na severu Evrope ovoga puta neće biti kapitena plavih nada zbog parnih žutih kartona u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta.

- Stekli smo veliku prednost u prvom meču protiv Norveške, tako da čisto sumnjam da momci koji su otputovali u Dramen mogu da je prokockaju. Bez obzira što tim neće biti isti kao onaj na Marakani, siguran sam da će naša reprezentacija ići na pobedu i u Dramenu. Znam da su apetiti porasli, ali treba sačekati da se završi meč u Norveškoj, a onda se tek okrenuti Evropskom prvenstvu - rekao je Marjan Marković.

Koliko će dvomeč sa mladom selekcijom Norveške pomoći Crvenoj zvezdu u Kupu UEFA za revanš protiv Rozenborga?

- Mi koji smo igrali protiv Rozenborga i Norveške imamo iskustva u takvim utakmicama. Oba tima igraju istu igru. Ne izgaraju u lepoti, a sve se svodi na to da pokušaju da pronađu Karadasa u napadu. Najveća opasnost preti iz prekida. Nama je važno da ne primimo gol u Beogradu, jer ne smemo dozvoliti da nam se ponovi Dinamo iz Kijeva sa kojim smo igrali bez golova u gostima, a na Marakani je bilo 1:1.

Crvena zvezda poslednjih pet kola vodi prvoligašku trku?

- Svi u klubu razmišljamo o jesenjoj tituli. Atmosfera je odlična i potrudićemo se da prednost, koja sada iznosi tri boda, povećamo. Ostala su nam nezgodna gostovanja OFK Beogradu i Vojvodini, ali mi ćemo se truditi da sve utakmice do kraja dobijemo. U poslednjem kolu nam dolazi drugoplasirani Sartid, što će svakako biti derbi prvog dela prvenstva. . Aleksandar Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.