Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kigen:"FA krši verske slobode fudbalera"

Menadžer engleskog Premijerligaša Mančester Sitija Kevin Kigen zatražio je razgovor sa predstavnicima nacionalne fudbalske asocijacije (FA), zbog toga što je fudbaler tog kluba Kristijan Negue bio primoran da prekrši pravila Ramazana, kada je pozvan na antidoping kontrolu.

U skladu sa svojim verskim uverenjima, Negue za vreme Ramazana od izlaska do zalaska sunca ne sme ništa ni da jede, ni da pije, a prilikom davanja uzorka za doping kontrolu bio je primoran da popije litar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vode. Prošle godine taj fudbaler je odbio da za vreme Ramazana ode na doping kontrolu, zbog čega je kažnjen sa 2.000 funti, uz upozorenje da će naredni put biti suspendovan.

"Zbog svega što se sada dešava sa Rio Ferdinandom, nagovorio sam Neguaia da ove godine ode na kontrolu, ali tamo su ga primorali da pije. On je zbog toga veoma uznemiren jer je smatra da je prekršio načela svoje vere, i mislim da bismo u ovakvim situacijama morali da budemo mnogo fleksibilniji", rekao je Kigen.

Predstavnik Antidoping agencije Ričard Kalikot demantovao je da je Neguea bilo ko primoravao da pije vodu, rekavši da se svima koji dođu na kontrolu ponudi bezalkoholno piće, ali da "postoji samo preporuka, ali ne i obaveza da ga oni popiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.