Kežman za B92:Čeka nas teško veče

Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kežman za B92:"Čeka nas teško veče"



Iako je žreb za osminu finala LŠ bio nemilosrdan i u direktnim duelima "spojio" 8 kandidata za osvajanje trofeja, dvoboj izmedju Čelsija i Barselone ipak nosi epitet derbija kola.

Sudar dva tima koji trenutno vode u nacionalnim šampionatima predstavlja i duel dva shvatanja fudbala. Katalonski tim je prepun napadački orijentisanih igrača, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, dok je gvozdena disciplina i jaka odbrana Čelsija u režiji Žozea Murinja ovom timu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućila da primi jednocifren broj golova u nacionalnom šampionatu koje se bliži kraju.

Prvo poluvreme dvoboja Barselone i Čelsija odigraće se u sredu na "Kamp Nou" pred sigurno svih 100 hiljada gledalaca. Reprezentativac SCG i napadač Čelsija Mateja Kežman za B92 prenosi atmosferu u ekipi koja je čudnim sticajem okolnosti izgubila prošlog vikenda u kupu od Njukasla:

"FA kup je za nas završena priča, i to smo shvatili odmah po završetku utakmice.Predstoji nam velika nedelja, jer osim utakmice sa Barsom, u nedelju igramo i finale Karling kupa sa Liverpulom. Mislim da smo mentalno dovoljno jaki da zaboravimo taj FA kup. Imamo zajedništvo u ekipi i atmosfera je sjajna".

Na utakmici sa Njukaslom povredilo se i nekoliko igrača?

"Na svu sreću nisu sve ozbiljnije prirode. Izgubili smo Bridža do kraja sezone posle dvostrukog preloma zgloba noge. Daf, Galas i Džon Teri će biti spremni za utakmicu. Drogba se vraća iako nije trenirao sa nama 14 dana, nastupiće. Eto, nedostaje nam Bridž, ali u ovoj igri koju smo mi gajili najviše se oseća nedostatak Robena koji nam mnogo nedostaje, jer je mnoge rešavap gotovo sam. To se vidi i po tome da se u poslednjih 4-5 utakmica dosta mučimo".

Kako protiv jedne od najboljih napadačkih ekipa na svetu i na specifičnom, širokom i dugačkom terenu ?

"Mi se realno uzdamo u našu igru, to je defanziva. Primili smo samo 8 golova u premijerligi, što je stvarno malo. Igramo mnogo dobro u odbrani. Igraćemo naš sistem, 4-3-3 ali je to neka 4-5-1 formacija, čekaćemo na kontru, mada Barsa zaista ima fenomenalnu ekipu. Gledamo ih poslednjih nekoliko dana, Murinjo nam pušta isečke i što ih više gledamo, više ih cenimo. Ovde se ne radi o ekipi koja ima jednog individualca kojeg možeš da zatvoriš, već imaju 4-5 igrača koji u svakoj sekundi mogu da reše meč jednim potezom. Po meni, trenutno najbolja ekipa u Evropi, i ekipa koja igra najlepši fudbal. Mi smo tvrda ekipa, ne igramo lepo ali smo rezultatski u vrhu. Dva različita sistema, odbrana protiv napada. Nama i remi odgovara jer njih u Londonu očekuje pakao, ali ne treba zaboraviti da će i ovde biti strašno, 100 hiljada gledalaca je nešto neverovatno i sigurno će biti veliki pritisak na nas, na sudije. Sve u svemu očekuje nas teško veče, ali se svi nadamo da može dobro da prodje za nas".

Očekivanja od ostalih utakmica posebno one 4 koje uz rame sa vašom mogu da se nazovu derbijem kola ?

"Četiri velike utakmice pored naše koja je za mene finale pre finala. Ali tako je žreb hteo. Juve - Real sigurno mnogo velika utakmica, i oba tima žele dalje, sigurno je da nas očekuje mnogo dobrog fudbala. Liverpul takodje očekuje velika utakmica na ostrvu, Bajer je u solidnoj formi. Šta reći od duelu Mančestera i Milana. Još jedna, velika,velika utakmica koja može da se nazove finale pre finala. Mančester iako oslabljen našao je put do pobedničke forme, milan takodje igra sjajno... Lično želim uspeha PSV-u i mnogo očekujem od njih u duelu saMOnakom. Drago mi je da su sastavili tim koji može da se nada uspehu sa Francuzima. Učestvovao sam u uspesima i stvaranju istorije tog kluba, tako da sam svim srcem uz njih. Biće dobrog fudbala, za gledaoce sigurno" rekao je Kežman za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.