Kežman na 47. mestu najgorih napadača Premijer lige

Izvor: Sportal.rs, 17.Nov.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kežman na 47. mestu najgorih napadača Premijer lige

Premijer liga je među najprestižnijim fudbalskim šamionatima na svetu, ako ne i najprestižnija, pa nema fudbalera koji ne bi želeo da zaigra na Ostrvu. Nisu samo vrhunski fudbaleri stvarani na premijerligaškim terenima, nego su i dolazili na vhuncu slave ili da bi do nje došli. Naravno, bilo je i onih koji se nisu proslavili, koji su razočarali, pa je tako Dejli mejl napravio listu najgorih napadača Premijer lige.

“Obrojavanje” je počelo od 50. mesta, pa smo saznali imena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << napadača od 41. do 50. Odmah su nam priredili iznenađenje. Na listi je i jedan srpski fudbaler. Englezi su Mateju Kežmanu svrstali među najgore napadače koji su igrali na terenima Premijer lige. Nekadašnji srpski reprezentativac je na 47. mestu. Ispred njega su Klaudio Pizaro (Čelsi), Albert Luke (Njukasl), Agustin Delgado (Sautempton), Floren Sinama (Liverpul), Vinsent Perikard (Portsmut, Stouk), Denis Strakulursi (Everton), a zta njega Marlet (Fulam), Park Ču (Arsenal) i Ngong (Liverpul, Bolton, Svonsi) .

- Čelsi je bio vrhunac moje karijere, najbolja stvar koja mi se desila. Možda sam mogao da postignem više, da igram sa više uspeha na “Stamfod bridžu”, ali ne žalim - podseća Dejli mejl na reči nekadašnjeg napadača “plavac”.

Englezi navode kako je u London stigao sa sjajnim preporukama, sa 105 golova na 122 utakmice u dresu PSV-a. Visina transfera iznosila je 5,3 miliona funti, a na 25 mečava postigao je samo četiri gola u Premijer ligi.

- Bila su mu potrebna četiri meseca da postigne prvi gol, a zatim još četiri za drugi. Dobro je što ga je klub prodao Atletiku za istu sumu za koju ga je doveo iz Holandije.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.