Kežman: Potukao sam se sa Murinjom

Izvor: B92, 06.Feb.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kežman: Potukao sam se sa Murinjom

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentativac Srbije Mateja Kežman izjavio je za „Nedeljnik“ da se jednom prilikom potukao sa Žozeom Murinjom.

Kežman je za ovaj list govorio o knjizi „Samo mi Bog može suditi“ koju je napisao, a u kojoj se nalaze mnoge interesantne činjenice.

On je na leto 2004. godine stigao među ’Plavce’ iz PSV za 5,4 miliona funti, ali je već posle godinu dana napustio klub.

„Bio sam nervozan, jer me Murinjo nije ubacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u igru. Potukli smo se u svlačionici, a posle smo se videli kod Abramoviča u kancelariji, ja sam se izvinio, ali je to učinio i on. Posle toga nismo imali nikkave probleme. Dobijao sam šansu da igram kao i pre toga. Sve je bilo u redu do pre poslednjih mesec i po“, rekao je Kežman.

Međutim, bivši srpski reprezentativac nije bio zadovoljan minutažom na ’Stamford Bridžu’.

„Nisam mogao da prihvatim da ne igram. Došao sam iz Holandije i bilo mi je obećano da ću igrati. Posle mene je potpisao Drogba i jasno je bilo šta će se desiti. Murinjo je odlučio da igra sa jednim špicem. Moje nezadovoljstvo kulminiralo je poslednjih mesec i po do dva. Ali, bilo šta vezano za naš sukob nije uticalo na naš odnos. On zna da oprosti – intervjui u kojima me je spominjao u pozitivnom kontekstu govore o tome. Priznao je da smo imali dosta sukoba, ali da voli igrače zbog tog karaktera, posebno one sa Balkana. I Dejana Stankovića je spomenuo u tom kontekstu“, dodao je bivši igrač Partizana, Atletiko Madrida, PSŽ i Zenita.

Mateja je bio član reprezentacije Srbije koja je igrala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, a u svojoj knjizi „Samo mi Bog može suditi“ osvrnuo se i na taj period.

„Nisam (imao zadovoljavajući status). Ali, nisam samo ja bio u tom košu. Bilo je tu još igrača koji su zasluživali više. Uglavnom momaka koji su mladi otišli i koji nisu imali podršku iz Srbije. Recimo, Predrag Đorđević iz Olimpijakosa, koji godinama nije dobijao šansu koju je zasluživao. U tom momentu sam igrao u velikom klubu – Atletiku iz Madrida, dao 11 golova na 29 utakmica, što je za Španiju mnogo. U Kupu sam dao još sedam. Žigić je posle dao 12 golova, a od toga su napravili da je imao sjajnu sezonu, a ja sa 11 da sam imao lošu. I dan-danas ne mogu sto odsto da tvrdim zašto nikada nisam zaigrao za Srbiju“, naveo je on.

35-godišnji Beograđanin bio je najbolji strelac kvalifikacija za SP, u knjizi je istakao da veruje da Nemanja Vidić i Dejan Stanković nemaju veze sa njegovim problemom u nacionalnom timu.

„U potpunosti verujem. Mislim da su se iza toga skrivali drugi. U tom momentu Zvezdan Terzić. I Havijer Klemente je bio Terzićev ’igrač’. Te kvalifikacije su pokazale koliko nisu bili u pravu. Mislim da je bila greška u selekciji igrača. Ja sam od Terzića dobio odgovor da Dejan Stanković ne želi da me vidi tu i da je Nemanja Vidić rekao da ako ja dođem, on neće igrati. Zvao sam obojicu i oni su mi rekli da to nije tačno. Deki je čak tražio da se nas trojica vidimo – Terzić, on i ja. Da ga pogleda u oči i to ponovi. Terzić je odbio“.

Kežman je u knjizi objavio tekst Zvezdana Terzića koji je napisao sve suprotno.

„Naravno, ja sam želeo da svako kaže svoju priču. I da ja dobijem još jednu potvrdu da je istina, sa njihove strane, još uvek sakrivena. Što se tiče moje priče, ja iza svega što sam rekao i napisao mogu da stanem čistog obraza“, izjavio je Kežman za „Nedeljnik“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kežman otkrio: Potukao sam se sa Murinjom!

Izvor: Sportal.rs, 06.Feb.2015

Bivši reprezentativac naše zemlje Mateja Kežman otkrio je u svojoj autobiografskoj knjizi "Samo mi bog može suditi", da se svojevremeno potukao sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom!..Kežman je igrao za "plavce" u periodu od 2004-2005. godine, a zasmetalo mu je što je dobijao malo prostora kod...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.